Szuper trükkök háziasszonyoknak!

Sz.F., Szeder

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Nagyon szuper ötleteket osztok meg most veletek, mindegyiket imádom, nekem megkönnyítették az életemet! A háziasszonyok többsége nem ismeri egyiket sem, ami elég nagy baj, javaslom, hogy oszd meg ismerőseiddel is!

A hagymának számos jótékony hatása van, melyről sokan nem is hallottak még! A hagymának különleges íze van, emellett olyan egészségügyi hatásokkal rendelkezik, amik miatt érdemes fogyasztanunk! A hagyma kiváló lázcsillapításra, sebgyógyításra, fülfájásra, de még torokfájásra, és köhögésre is.

Ebben a cikkben viszont azt mondjuk el nektek, hogyan használhatjátok fel a hagymát a háztartásban.

Higgyétek el, nem csak főzésre alkalmas.

1. Az odaégett grillrácsot sokkal könnyebben meg tudod tisztítani, ha használat előtt egy félbevágott hagymával dörzsölöd át. A hagyma leve semlegesíti az égett szagot, és a rácsról is könnyen leszedi a maradékokat. Ha félbevágtad, és csak az egyik részét használod fel, akkor a másik darabot, a vágott részével lefelé állítsd sóba, így nem szárad ki olyan hamar.

hirdetes

2. A hagyma segítségével könnyen megszabadulhatsz az izzadtságfoltoktól is. Vágj ketté egy hagymát, és dörzsöld át vele a ruhán levő izzadt részt. Hagyd egy keveset állni, majd mosd ki a megszokott módon.

3. A hagyma segítségével elkerülheted a szúnyogok, legyek támadását is. Ha nyáron kiülsz a kertbe, tegyél magad mellé egy tányér vízbe hagymadarabokat. Az erőteljes illata el fogja űzni a támadó szúnyogokat.

4. A hagyma segítségével megszabadulhatsz a fehér cipőn levő fűnyomoktól is. Csupán át kell dörzsöld a cipőt egy fél hagymával, hagyd egy keveset állni, majd mosd ki.

hirdetes

Forrás

5. Antibakteriális, és gyulladásgátló hatásának köszönhetően a hagyma segít megszabadulni az izom- és ízületi fájdalmaktól is. Vágd félbe a hagymát, és dörzsöld be közvetlenül a fájó testrészt.

6. A hagymahéjból készült főzet hatékonyan csillapítja a torokgyulladást, a köhögést, és a meghűléses fájdalmakat.

7. Ha apróbb darabokra vágod, és megszárítod a hagymát, majd a liszthez kevered, igen különleges ízt ad a süteményeknek. Az édes süteményekhez is nyugodtan hozzákeverheted, egyáltalán nem lesz hagyma ízű.

Forrás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek

Szótár

Egerszegi Krisztina

Egerszegi Krisztina: Magyarországnak 3, 5-szörös olimpiai bajnoka van, Egerszegi Krisztina az... Tovább

Panorámás lakás Balatonon

Panorámás lakás Balatonon A magyar tenger partján élni kiváltság. A gyönyörű... Tovább

Tovább a lexikonra