Biztosan nem kellene sokáig keresgélnünk, ha nagy Túró Rudi rajongók kutatására adnánk a fejünket. Ezt a hagyományos magyar édességet valljuk be, sokan szeretik. Most egy kicsit új formában hoztuk el nektek, méghozzá mennyeien finom, puha muffinokba csomagolva. Mutatjuk a Túró Rudis muffin receptjét!
A Túró Rudis muffin hozzávalói (12 db-hoz)
- 25 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 db tojás
- 1 dl olaj
- 3,5 dl natúr joghurt
- 4 db Túró Rudi
A Túró Rudis muffin elkészítése
A Túró Rudis muffin elkészítéséhez első lépésként a száraz alapanyagokat, tehát a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport összekeverjük. Előveszünk egy másik tálat, és ebben összekeverjük a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, majd az olajat és a joghurtot is hozzáadjuk ehhez a mixhez. Ha külön-külön megvagyunk, akkor keverjük össze a száraz és a nedves részt, és meg is van a muffin alapja. Tehát az így kapott masszát, a muffin sütés szokásai szerint a kivajazott, kilisztezett muffin formákba öntjük. Annyi különbséggel, hogy a formákat csak a háromnegyedéig töltsük fel, mert még jön egy kis turpisság a végén! Minden Túró Rudit három felé vágunk, és minden muffin közepébe egyet-egyet belenyomunk. Ezt végül 200 fokos előmelegített sütőben sütjük meg. Nagyjából 20 perc a sülési idő, de ez függ a sütő egyedi teljesítményétől is, ezért érdemes tűpróbát végezni!
Házi Túró Rudi recept
Te is rajong a Túró Rudiért? Tudtad, hogy otthon is el lehet készíteni? Isteni lesz az eredmény, mutatjuk a receptet hozzá!
Hozzávalók a házi Túró Rudihoz
- 25 dkg túró
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db biocitrom
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 2 tábla jó minőségű étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
A házi Túró Rudi elkészítése
Első lépésként áttörjük villával a túrót, hogy jó krémes legyen, érdemes krémesebb állagút vásárolni, majd az áttört túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját és a vaníliakivonatot is és ezt az egészet egy masszává dolgozzuk össze, amit egy vékony csíkban folpackra rakunk. A lényeg, hogy hosszú, vékony rudakat kapjunk ebből a masszából, amit a mélyhűtő segítségével szilárdítunk meg, tehát a fagyóba rakjuk ezt fokpackostól 1-2 órára.
Ha kellően lehült a túrós massza, akkor a csokit az olajjal felolvasztjuk. A rudakat pedig 4-5 cm-es darabokra vágjuk, és a csokiba mártjuk. Ezeket már csak a hűtőbe kell betenni, egészen fogyasztásig.