Ilyen finomat még nem ettél: TÚRÓ RUDIS muffin recept!

VN

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Biztosan nem kellene sokáig keresgélnünk, ha nagy Túró Rudi rajongók kutatására adnánk a fejünket. Ezt a hagyományos magyar édességet valljuk be, sokan szeretik. Most egy kicsit új formában hoztuk el nektek, méghozzá mennyeien finom, puha muffinokba csomagolva. Mutatjuk a Túró Rudis muffin receptjét!

A Túró Rudis muffin hozzávalói (12 db-hoz)

  • 25 dkg liszt    
  • 15 dkg kristálycukor    
  • 1 teáskanál szódabikarbóna    
  • 2 evőkanál kakaópor    
  • 2 csomag vaníliás cukor    
  • 1 teáskanál sütőpor    
  • 1 db tojás    
  • 1 dl olaj    
  • 3,5 dl natúr joghurt    
  • 4 db Túró Rudi

A Túró Rudis muffin elkészítése

A Túró Rudis muffin elkészítéséhez első lépésként a száraz alapanyagokat, tehát a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport összekeverjük. Előveszünk egy másik tálat, és ebben összekeverjük a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, majd az olajat és a joghurtot is hozzáadjuk ehhez a mixhez. Ha külön-külön megvagyunk, akkor keverjük össze a száraz és a nedves részt, és meg is van a  muffin alapja. Tehát az így kapott masszát, a muffin sütés szokásai szerint a kivajazott, kilisztezett muffin formákba öntjük. Annyi különbséggel, hogy a formákat csak a háromnegyedéig töltsük fel, mert még jön egy kis turpisság a végén! Minden Túró Rudit három felé vágunk, és minden muffin közepébe egyet-egyet belenyomunk. Ezt végül 200 fokos előmelegített sütőben sütjük meg. Nagyjából 20 perc a sülési idő, de ez függ a sütő egyedi teljesítményétől is, ezért érdemes tűpróbát végezni! 

hirdetes

Házi Túró Rudi recept

Te is rajong a Túró Rudiért? Tudtad, hogy otthon is el lehet készíteni? Isteni lesz az eredmény, mutatjuk a receptet hozzá!

Hozzávalók a házi Túró Rudihoz

  • 25 dkg túró    
  • 5 dkg porcukor    
  • 1 csomag vaníliás cukor    
  • hirdetes
  • 1 db biocitrom    
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat    
  • 2 tábla jó minőségű étcsokoládé    
  • 1 evőkanál olaj    

A házi Túró Rudi elkészítése

Első lépésként áttörjük villával a túrót, hogy jó krémes legyen, érdemes krémesebb állagút vásárolni,  majd az áttört túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját és a vaníliakivonatot is és ezt az egészet egy masszává dolgozzuk össze, amit egy vékony csíkban folpackra rakunk. A lényeg, hogy hosszú, vékony rudakat kapjunk ebből a masszából, amit a mélyhűtő segítségével szilárdítunk meg, tehát a fagyóba rakjuk ezt fokpackostól 1-2 órára.
Ha kellően lehült a túrós massza, akkor a  csokit az olajjal felolvasztjuk. A rudakat pedig 4-5 cm-es darabokra vágjuk, és a csokiba mártjuk. Ezeket már csak a hűtőbe kell betenni, egészen fogyasztásig. 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Alkotás Érdekességek Ételek Magyarország Magyarság Programajánló

Szótár

Skála Áruház

  Skála Áruház:  Az egyik leghíresebb magyar üzlet volt a rendszerváltás előtt,... Tovább

Luca napja

Luca napja:  Népszokások és babonák tömkelege kapcsolódik ehhez a naphoz.Luca napjához... Tovább

Tovább a lexikonra