10 perces túrógombóc recept

magyarorszagom.hu, ZH

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egy isteni túrógombóc bármikor jöhet! Te is szereted? Akkor biztosan imádni fogod ezt a receptet, 10 perc alatt készítheted el ezeket a finom túrógombócokat!

A túrógombócot szinte mindenki szereti, én biztosan nem találkoztam még olyan emberrel, aki ne szerette volna. Sokan azért nem állnak neki az elkészítéséhez, mert azt gondolják, hogy pepecselős, macerás dolog. Pedig nem! Nekem van egy receptem, amivel 10 perc alatt elkészítheted ezeket az isteni túrógombócokat úgy, hogy porcukros tejfölt is keversz még a tetejére. :) Ráadásul nem is sok mindenre van szükséged hozzá!

Hozzávalók a túrógombóchoz

450 gramm tehéntúró,

3 tojás,

70 gramm búzadara,

1 cs. vaníliás cukor,

10 dkg kristálycukor,

1 tejföl,

porcukor,

1 csipet só,

1 csipet szódabikarbóna,

zsemlemorzsa,

1 evőkanál vaj vagy margarin.

10 perces túrógombóc elkészítése

A tehéntúrót és a 3 tojás sárgáját keverd össze egy nagy műanyag tálban. Ezután add hozzá a 70 gramm búzadarát, a sót, a szódabikarbónát, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól keverd össze. Használhatsz elektromos habverőt is, bár én jobban szeretem ilyenkor a kezemet használni, és úgy jól összegyúrni. Ha ezzel megvagy, akkor elektromos habverővel verd fel keményre a 3 tojás fehérjét. Gyorsabban kemény lesz, ha meghinted egy kis kristálycukorral az elején ;) Ha megáll a tálban a tojás fehérje, akkor már jó, akkor óvatosan öntsd hozzá a túrós tésztádhoz. Ilyenkor már semmiképp ne használj gépet, csak a kezeidet az összekeveréshez, hiszen vigyázni kell nehogy összetörjön a felvert hab.

hirdetes
hirdetes

Formálj belőle kis gombócokat, majd forrásban lévő vízbe tedd bele őket. Amikor feljött a víz tetejére még hagyd egy ideig főni, egy-két perc elteltével kiveheted a gombócokat. Amíg főnek, addig egy evőkanálnyi margarinon (vagy vajon) pirítsd meg a zsemlemorzsát aranybarnára, ebbe forgasd bele majd a megfőtt gombócokat. Öntetnek pedig keverj el egy pohár tejfölt fél deci vízzel kb, szórj bele ízlés szerint adagolt porcukrot. Jól keverd össze őket és öntsd le ezzel az isteni mártással az elkészült túrógombócokat. Jó étvágyat hozzá!

Fotó forrása: mrsliptonkonyhaja.wordpress.com


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia

Szótár

Karinthy-gyűrű

Karinthy-gyűrű: kitünetésfajta, melyet évente ítélnek oda az arra érdemes művészeknek. A... Tovább

A téliszalámi

A téliszalámi. Hungarikum. Az igazi téliszalámi Pick Márk által a XIX. század végén... Tovább

Tovább a lexikonra