hirdetes

Elkezdődött az Országos Étterem Hét őszi programja

VN

Szerdától lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe; a rendezvény során országszerte több mint 150 étterem várja különleges, fix árú menüsorral a vendégeket október 5. és 15. között - közölte az eseményt szervező DiningCity az MTI-vel. Szerintünk ez egy remek lehetőség ahhoz, hogy különleges éttermeket próbálhassunk ki viszonylag megfizethető áron. Legalább egy évben egyszer, ilyenkor, menjetek el ti is étterembe!

 Országos Étterem Hét 2023

 Különleges ételeket kóstolhatunk az Őszi Országos Étterem Héten

Az idei őszi Étterem Hét kínálatában a rekordszámú, több mint 150 étterem között található indiai, japán, libanoni, grúz, török, mexikói, francia, olasz és spanyol konyha is. Az alkalomra komponált, előnyös árú menüsorok fogásai között glutén-, laktóz- és cukormentes ínyencségek is szerepelnek, de a vegetáriánus vagy vegán vendégek sem maradnak éhesen - olvasható a szervezők közleményében. Szerintem ez remek lehetőség a valamilyen intoleranciával szenvedőknek is, akik csak nehezen találnak megfelelő éttermeket, valamint nehezen gazdálkodják ki ezek árait. Én gluténérzékenyként nagyon örültem, hogy találtam nagyon izgalmas menüvel készülő gluténmnetes éttermet, ami most ráadásul nagyon megfizethető most. Ha ízlenek az ételeke, amiket most kipróbálok, máskor is megyek. 

hirdetes
   

A legjobb éttermek is részt vesznek az országos étterem Héten

A tájékoztató szerint a vendéglátóhelyek három árkategóriában, három- vagy négyfogásos menüket ajánlanak: idén a top kategóriában 5900, a prémium kategóriában 7900, míg az exkluzív kategóriában 9900 forinttól kínálják a menüsorokat, szervizdíjjal együtt. A vendéglőkbe a www.etteremhet.hu oldalon lehet előzetesen bejelentkezni. Mint a közleményben kiemelik, a programban számos olyan étterem szerepel, amely neves gasztronómiai listák szerint ott van a száz legjobb magyarországi étterem között, vagy Michelin ajánlással rendelkezik.

hirdetes
   

Országos Étterem Hét : egy új ízélmény

A fogások megalkotásakor a séfek olyan alapanyagokhoz nyúlnak, mint a homár, a polip, a szarvasgomba, prémium kecskesajt, nyúl, őz, szarvas, vaddisznó, bivaly vagy muflon. A kínálatban megtalálható majd többek között a pho leves, a ramen leves, a báránygerinc, a spanyol véres hurka, a Szent Jakab kagyló, valamint a rákraguval töltött tintahal, az ördöghal, a burgundi csiga vagy a grillezett fürj is. Az Országos Étterem Hét eseményét 2011 óta rendezi meg a szervező DiningCity azzal a céllal, hogy minél szélesebb réteg ismerhesse meg a hazai prémium kategóriás éttermeket. Az eseményre évente kétszer, tavasszal és ősszel kerül sor.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szinyei Merse Pál

Szinyei Merse Pál: Szinyei Merse Pál magyar festő volt az 1800-as évek közepétől, az 1900-as... Tovább

Augusztus

Augusztus: Az utolsó nyári hónap, nevezetesen a 8. a sorban. Az idő folyamán az alábbi... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Gasztronómia Hírek