hirdetes

2 isteni, különleges desszert az ünnepekre

TK
Krémes tojáslikőr torta

Itt az ideje elkészítenünk krémünket is. Ehhez keverjük ki a cukrot, szerecsendiót, az egy csomag pudingporunkat néhány evőkanálnyi tejjel. Dolgozzuk őket csomómentesre, majd öntsük hozzá a maradék tejet, s főzzük fel őket közepes lángon.


Ahogy krémünk felforrt, vegyük lentebb a lángot, s öntsük hozzá a tojáslikőrt. Keverjük homogénné, majd zárjuk le a lángot, s hagyjuk, hogy kihűljön.


Verjük kemény habbár a habtejszint. Habosítsuk a már kihűlt pudingunkat is robotgéppel, majd keverjük össze a két habot. 


A már hideg piskótát vágjuk hat lapra, majd töltsük be a krémmel. Kenjünk a külsejére is, majd ízlés szerint díszítsük.


Hagyjuk hűtőben pihenni fogasztás előtt legalább 3 órát.


2.    Shrek szelet


Ki ne ismerné szinte mindenki kedvenc zöld, néha goromba, de csupaszív mesehősét? Ti hallottatok már a híres Shrek szeletről? Rendkívül hasonló a sport szelethez, eszméletlenül gyorsan el lehet készíteni, és szinte biztos, hogy mindenki szeretni fogja – csakúgy, mint vicces ogrénkat.

hirdetes


Hozzávalók (4 adag)


-    25 dkg vaj (vagy margarin)
-    25 dkg porcukor
-    50 dkg háztartási keksz (darált)
-    12,5 ml rumaroma
-    3 evőkanál napraforgó olaj
-    1 evőkanál tej
-    10 ml mandulaaroma
-    10 dkg tortabevonó
-    3 evőkanál kakaópor (lehetőleg cukrozatlan)


Elkészítéséhez először gyúrjuk össze a megfelelő mennyiségű darált kekszet, porcukrot, vajat és a szükséges tejet. Amint már megkaptuk összeállt masszánkat, azt szedjük kétfelé. 

hirdetes


Az tészta egyik felébe tegyünk 3 evőkanálnyi kakaóport, illetve a rumaromát, a másik felébe gyúrjuk, dolgozzuk bele a mandulaaromát.


Nyomkodjuk a kakaós masszát egy kisebb tepsibe, majd igazgassuk ki egyenletesen a tetejét. Erre helyezzük rá a zöld tésztánkat, amit szintén egy kanál segítségével nyomkodjunk egyenesre.


A tetejére olvasszuk meg a tortabevonót, amihez keverjük hozzá a 3 evőkanálnyi olajat, majd öntsük rá úgy, hogy az bevonja süteményünket.


Felvágás, illetve tálalás előtt érdemes hűtőbe helyezve dermeszteni nagyjából 2 órán át.

Neked hogy tetszettek receptjeink?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tapolcai-tavasbarlang

Tapolcai-tavasbarlang: A Dunántúl legnépszerűbb és híresebb barlangjának számít azz... Tovább

Hévízi tó

Hévízi tó: földrajzi értelemben vett hungarikum. Egészen hihetetlen adatokkal bír: napi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia