A koronavírus és ez az egész karanténosdi az egész életünket fenekestül felforgatta. És ez a felforgatott élet megkövetel jó néhány szuper praktikát, amiket a különböző helyzetbe alkalmazni kell. Ilyen ez az igazi karanténtorta recept is, amit 20 perc alatt össze lehet dobni az otthon talált alapanyagokból az ünnepelt nagy örömére. Ha nálatok is szülinap lesz, de nincs nyitva a cukrászda, akkor nagyon ajánlom ezt az egyszerű, de nagyszerű, gyors és elronthatatlan torta receptet.
Szülinap karanténban
Nagyon sok vicces kép terjeng a közösségi médiában azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus nagy vesztesei azok, akik a korlátozások időszakában ünneplik a szülinapjukat, ha kicsit átgondoljuk valóban nincsenek jó helyzetben: se buli, se programok, se barátok, se semmi, csak a négy fal, a tv, és az internet. Ennek ellenére szerintem igenis egy úgynevezett karantén szülinapot is fel lehet dobni. Hogy hogyan? Én például pont most adtam fel egy képeslapot az egyik barátnőmnek, kicsit old school módszer, de biztosan örülni fog neki, azonban ha kicsit modernebb vizekre eveznél, akkor azt tudom ajánlani, hogy tartsatok videochates koccintást! Rengeteg cég beépített egy olyan szolgáltatást, ami lehetővé teszi, hogy mások címére rendelj meg dolgokat, így ajándékot is tudsz küldeni bárkinek, de a sok szabadidődben kézműves meglepetésekkel is kedveskedhetsz a szeretteidnek, barátaidnak. Ami a legfontosabb, ami nélkül egy szülinap, sem szülinap, az a születésnapi torta. Ha kicsit későn kapcsoltál, és csak épp most jut eszedbe, hogy ma van a nagy nap, és valamit virítanod kellene, akkor ez lesz számodra a tökéletes recept, mutatjuk a tortát, amit 20 perc alatt elkészíthetsz te is, nagyon egyszerűen!
20 perces torta recept
Hozzávalók a 20 perces tortához
4,5 dl tej
csipet só
10 dkg vaj
10 dkg cukor
12 dkg búzadara
10-15 dkg kókuszreszelék
Díszítéshez
12 dkg étcsoki
2 dl habtejszín
kókuszforgács
A 20 perces torta elkészítése
1. A tejet feltesszük forrni, egy csipet sóval. Ha elkezd melegedni, akkor a vajat és a cukrot is hozzákeverjük. Ha már forró (de még nem forrt fel) akkor a búzadarát is hozzáadjuk fokoztosa, folyamatos kevergetés mellett, valamint a kókuszreszeléket is, ezután folytatjuk a keverést, és addig főzzük, amíg pöfékelni nem kezd.
2. Egy 16-cm-es tortaformát (lehet más méretű is, de akkor értelemszerűen arányosítani kell a hozzávalókat) sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a kapott masszát.
3. A csokimázhoz a habtejszínbe tördeljük a csokoládét és elkezdjük összeforralni. Ha kész, picit hagyjuk hűlni, majd óvatosan rácsurgatjuk a formába öntött kókuszos tejbegrízünkre, kókuszforgáccsal megszórjuk, és tálalhatjuk is!