Egyre több ember kezdett el az önkéntes karanténban mindenféle finomságot készíteni. Ez nincs máshogy velem sem. Viszont megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha valami finomat reggelire is készítenék a szendvicsekhez. Ahogy látom sokan a kenyeret is magatok sütitek otthon, miért ne készítenétek hozzá finom, házi szendvicskrémeket is? Mutatok is 3 szuper szendvicskrém receptet, amit a nagymamám receptes könyvében találtam!
Körözött
Nekem ez az egyik személyes kedvencem, és megmondom őszintén, egyik boltban kaphatóval sem vagyok teljes mértékben megelégedve, viszont ez a recept valami isteni.
Hozzávalók a körözötthöz
40 dkg túró
10 dkg teavaj
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 mokkáskanál vöröshagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
A körözött elkészítése
Annyit elárulhatok, hogy nem lesz nehéz dolgod, ezekhez a receptekhez igazán nem kell konyhatündérnek lenned. Első lépésként pucold meg a vöröshagymát, majd reszeld le, és nyomkodd ki a levét. Egyébként én lilahagymát szoktam használni, mert nagyon szeretem, úgy is nagyon finom, de most az eredeti receptet írom le. Ha ez meg van, akkor keverd hozzá a többi hozzávalót is, én előtte a túrót meg szoktam alaposan keverni. Ha ízlésed úgy kívánja, egy mokkáskanál mustárral is ízesítheted. Tálalásig tedd a hűtőbe!
Padlizsánkrém
Én most először készítettem el, és nagyon finom, ha szereted a különleges ízeket, akkor neked is ki kell próbálnod!
Hozzávalók a padlizsánkrémhez
2 db padlizsán (körülbelül 1 kg)
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj (én olíva olajat használtam)
1 evőkanál só
1 mokkáskanál őrölt bors
A padlizsánkrém elkészítése
Első lépésként az alaposan megmosott padlizsánt egy tepsire helyezve 200 fokon meg kll sütni, ha megsült meg kell szurkálni egy kicsit, hogy kieressze a levét, és hagyni kihűlni. Amíg ezt várod fonnyaszd meg az olajon, az apróra vágott vöröshagymát, valamint fokhagymát, nem kell megpirítani! Ha kihűlt a padlizsán, húzd le a héját, és törd össze a zöldség húsát, majd add hozzá a hagymát, ezután pedig sózd és borsozd! Tálalásig szintén tartsd hűtőben, pirítóssal isteni!
Sonkakrém
Ezt eredetileg csak a húsvétról marad sonka megmentésére készítettem el, de nem bánom, mert mennyei!
Hozzávalók a sonkakrémhez
20 dkg darált, főtt sonka
5 dkg vaj
3 evőkanál tejföl
1 mokkáskanál mustár
1 mokkáskanál őrölt bors
1 csokor metélőhagyma
1 csipet só
A sonkakrém elkészítése
Keverd el a vajat a tejföllel, majd keverd bele a mustárt és a borsot, valamint add hozzá az apróra vágott metélőhagymát is. Ha kész a krém, akkor add hozzá a sonkát és ízlés szerint sózd, addig keverd, amíg könnyed, habos állagot nem kapsz. Hűtőben tárold tálalásig!