hirdetes

4 egyszerű spagetti alternatíva, ha valami újdonságra vágynál

TK
A legegyszerűbb spagetti

2.    Villámgyors cukkinis-zöldborsós spagetti


Hozzávalók (2 adag)


-    20 dkg gomba
-    20 dkg zöldborsó (akár fagyasztott)
-    40 dkg spagetti
-    1 db cukkini
-    4 dkg reszelt parmezán
-    2 db húsleves kocka
-    2 ág kakukkfű
-    1 dl cukrozatlan habtejszín
-    só, bors ízlés szerint


Engedjük fel a borsót, majd tisztítsuk meg a gombát, kockázzuk fel. Öblítsük le a cukkinit, majd hosszában vágjuk négy részre, szeleteljük fel.


Forraljuk fel a leveskockákat 1 liter vízben, majd tegyük bele a spagetti tésztát. Ahogy újra forrni kezd vizünk, adjuk hozzá a már előkésíztett zöldégeket – a gombát, cukkinit s ismét forraljunk fel az egészet.

Végül a zöldséges tésztához keverjük hozzá a borsót, majd a kakukkfüvet, s főzzük össze ételünket annyi idő alatt, amennyi a tészta csomagolására van írva.


Töltsük fel edényünket a tejszínnel, s ízlés szerint sózzuk. 


Halmozzuk tányérokra a tésztát – borssal, illetve parmezánnal meghintve tálaljuk.

hirdetes


3.    Spenótos tejszínes spagetti


Hozzávalók (2 adag)


-    20 dkg spagetti
-    2 marék spenót
-    1 gerezd fokhagyma
-    1 dl tejszín
-    10 dkg juhtúró
-    10 dkg sajt
-    10 dkg parmezán
-    10 dkg cheddar
-    1 evőkanál olívaolaj
-    12 db aszalt paradicsom
-    só ízlés szerint


Forraljuk fel a vizet egy kevés sóval, majd főzzük meg benne a tésztát.


Öntsük az olívaolajat egy serpenyőbe, majd tegyük bele a már felaprított fokhagymát, illetve a megmosott spenótleveleket. Adjunk hozzá egy-két evőkanálnyi vizet, abból, amiben a tésztát kifőztük. 


Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a juhtúrót, valamint a sajtot.


Tegyük a spagettit egy tepsibe, majd halmozzuk rá a spenótos szószt.


Tálaljuk parmezánnal, illetve cheddarral meghintve.


4.    Avokádós tészta


Hozzávalók (4 adag)


-    50 dkg spagetti tészta
-    2 db avokádó

hirdetes
-    1 szál újhagyma
-    1 db citrom
-    1 gerezd fokhagyma
-    só, bors ízlés szerint
-    fél csokor bazsalikom 
-    fél csokor petrezselyem


Hámozzuk meg az avokádókat, majd felszeletelve tegyük őket egy tálba. Ízesítsük sóval, borssal, adjuk hozzá az aprított újhagymát, a citromnak facsarjuk rá a levél – turmixoljuk össze úgy, hogy még hozzáadjuk a friss petrezselymet és a bazsalikomot.


Főzzük ki a tésztát sós vízben, annyi idő alatt amennyi a csomagolására van írva. Hogyha kész, a levéből adjunk egy keveset az avokádókrémhez – nagyjából egy csészényit, s zúzzuk újra össze szószunkat, így is hígítva egy kicsit.


Keverjük össze a tésztát az avokádószósszal, majd közepes lángon rövidebb idő alatt főzzük őket össze. 


A maradék újhagymával, illetve egy kis petrezselyemmel tálaljuk.


Neked melyik alternatív recept tetszett a legjobban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fertő-táj

Fertő-táj: Magyarország és Ausztria Természeti illetve kulturális kategóriában kapta meg az... Tovább

Magyar Corvin-lánc

Magyar Corvin-lánc: A magyar Corvin-lánc a Szent István-rend után következő legnagyobb magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia