2. Villámgyors cukkinis-zöldborsós spagetti
Hozzávalók (2 adag)
- 20 dkg gomba
- 20 dkg zöldborsó (akár fagyasztott)
- 40 dkg spagetti
- 1 db cukkini
- 4 dkg reszelt parmezán
- 2 db húsleves kocka
- 2 ág kakukkfű
- 1 dl cukrozatlan habtejszín
- só, bors ízlés szerint
Engedjük fel a borsót, majd tisztítsuk meg a gombát, kockázzuk fel. Öblítsük le a cukkinit, majd hosszában vágjuk négy részre, szeleteljük fel.
Forraljuk fel a leveskockákat 1 liter vízben, majd tegyük bele a spagetti tésztát. Ahogy újra forrni kezd vizünk, adjuk hozzá a már előkésíztett zöldégeket – a gombát, cukkinit s ismét forraljunk fel az egészet.
Végül a zöldséges tésztához keverjük hozzá a borsót, majd a kakukkfüvet, s főzzük össze ételünket annyi idő alatt, amennyi a tészta csomagolására van írva.
Töltsük fel edényünket a tejszínnel, s ízlés szerint sózzuk.
Halmozzuk tányérokra a tésztát – borssal, illetve parmezánnal meghintve tálaljuk.
3. Spenótos tejszínes spagetti
Hozzávalók (2 adag)
- 20 dkg spagetti
- 2 marék spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 10 dkg juhtúró
- 10 dkg sajt
- 10 dkg parmezán
- 10 dkg cheddar
- 1 evőkanál olívaolaj
- 12 db aszalt paradicsom
- só ízlés szerint
Forraljuk fel a vizet egy kevés sóval, majd főzzük meg benne a tésztát.
Öntsük az olívaolajat egy serpenyőbe, majd tegyük bele a már felaprított fokhagymát, illetve a megmosott spenótleveleket. Adjunk hozzá egy-két evőkanálnyi vizet, abból, amiben a tésztát kifőztük.
Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a juhtúrót, valamint a sajtot.
Tegyük a spagettit egy tepsibe, majd halmozzuk rá a spenótos szószt.
Tálaljuk parmezánnal, illetve cheddarral meghintve.
4. Avokádós tészta
Hozzávalók (4 adag)
- 50 dkg spagetti tészta
- 2 db avokádó
- 1 db citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- fél csokor bazsalikom
- fél csokor petrezselyem
Hámozzuk meg az avokádókat, majd felszeletelve tegyük őket egy tálba. Ízesítsük sóval, borssal, adjuk hozzá az aprított újhagymát, a citromnak facsarjuk rá a levél – turmixoljuk össze úgy, hogy még hozzáadjuk a friss petrezselymet és a bazsalikomot.
Főzzük ki a tésztát sós vízben, annyi idő alatt amennyi a csomagolására van írva. Hogyha kész, a levéből adjunk egy keveset az avokádókrémhez – nagyjából egy csészényit, s zúzzuk újra össze szószunkat, így is hígítva egy kicsit.
Keverjük össze a tésztát az avokádószósszal, majd közepes lángon rövidebb idő alatt főzzük őket össze.
A maradék újhagymával, illetve egy kis petrezselyemmel tálaljuk.
Neked melyik alternatív recept tetszett a legjobban?