hirdetes

4 egyszerű tepsis étel, a hét bármelyik napjára

TK
Csirkemell pékné módra

3.    Tepsis karfiol ropogós baconnel


Hozzávalók (4 adag)


-    2 db karfiol
-    6 szelet bacon
-    1 bögre brokkoli
-    3 evőkanál liszt
-    3 gerezd fokhagyma
-    2 evőkanál vaj
-    1,5 bögre cheddar
-    0,6 dl krémsajt
-    2 bögre tej
-    0,25 bögre újhagyma
-    só, bors ízlés szerint


Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.


Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd tegyük bele az áttört fokhagymát s keverjük el jól a liszttel. Öntsük fel őket tejjel, majd keverjük az egészet csomómentesre – ehhez, ha szükséges, használjunk habverőt.


Ahogy alapunk csomómentessé vált, adjuk hozzá a krémsajtot, a sajtot, illetve sózzuk, borsozzuk – dolgozzuk őket jól össze.


Egy másik serpenyőben tegyük fel a felszeletelt bacont sülni, de ne várjunk vele addig, amíg az ropogós lesz – a tepsiben még pirulni fog.

hirdetes


Érdemes a karfiolt, illetve a brokkolit blansírozni. Ehhez egy fazékba forralj vizet, majd főzd a zöldségeket benne nagyjából 3 – 4 percig, öntsd őket egy szűrőbe, s végezetül merítsd őket hideg vízbe. Csepegtessük őket le.


Vajazzunk ki egy nagyobb, hőálló tepsit, majd helyezzük bele a karfiolunk felét. Öntsük rá mártásunk felét, a szeletelt bacon egy részét, s a hagyma felét. Ezután ismételjük meg ezt, ugyanebben a sorrendben, s a hagymára helyezzük rá a néhány darab brokkolinkat, locsoljuk meg a maradék mártással. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, s 170 fokon nagyjából 30 perc alatt süssük készre egytálételünket.


4.    Baconös – sajtos kelbimbó


Hozzávalók (4 adag)


-    50 dkg kelbimbó
-    33 dkg tejföl
-    1 dl tejszín
-    20 dkg trappista sajt

hirdetes
-    15 dkg bacon
-    reszelt szerecsendió ízlés szerint
-    olaj
-    só, bors ízlés szerint


Tisztítsuk meg, majd vágjuk fel a kelbimbókat. Enyhén sósvízben főzzük meg őket – ez nagyjából 10 percet fog majd igénybe venni. Szűrjük őket le.


Keverjük krémesre a tejszínt a tejföllel, majd egy kevés sóval, szerecsendióval ízesítsük azt, ízlés szerint.


Egy tűzálló edényt kenjünk ki olajjal, majd tegyük bele a kelbimbót, öntsük le a tejfölös masszával, s a tetejére szórjuk rá a reszelt trappistát, s a csíkokra vágott bacont.


Előmelegített sütőben, 180 fokon 25 – 30 perc alatt süssük készre ételünket, míg a bacon meg nem pirul a tetején.

Neked melyik receptünk tetszett a legjobban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mikszáth Kálmán

Mikszáth Kálmán: Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési... Tovább

Bejgli

Bejgli: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A bejgli magyar nevén mákos vagy diós... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia