hirdetes

4 isteni, egyszerű vegetáriánus étel, nem csak vegáknak

TK
Vöröslencse bolognai

3.    Vöröslencse bolognai

Hozzávalók (4 adag)

-    20 dkg vörös lencse
-    2 fej vöröshagyma
-    1 db sárgarépa
-    3 gerezd fokhagyma
-    30 dkg spagetti
-    5 dkg sűrített paradicsom
-    40 dkg hámozott, darabolt paradicsom
-    4 evőkanál olívaolaj
-    parmezán ízlés szerint
-    1 teáskanál oregánó
-    só, frissen őrölt bors ízlés szerint
-    1 teáskanál morzsolt kakukkfű
-    1 teáskanál morzsolt bazsalikom
-    1 evőkanál pirospaprika


Hámozzuk meg a vöröshagymát, majd egy késes aprítóban vágjuk finomra. Zúzzuk össze a fokhagymagerezdeket, s hámozzuk meg a répát – reszeljük azt is finomra.


Egy magasabb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd pároljuk rajta üvegesre a vöröshagymát. Amint ez megtörtént, adjuk hozzá a répát, illetve a fokhagymát. Ízesítsük őket sóval, borssal, szórjuk rá a pirospaprikát, majd adjuk hozzá a megmosott lencsét is.

hirdetes


Fűszerezzük tovább a megfelelő mennyiségű oregánóval, bazsalikommal és kakukkfűvel – öntsük fel nagyjából 5 dl vízzel, s fedő alatt fűzzük ételünket majdnem puhára, nagyjából 20 perc alatt.


Főzzük ki enyhén sós vízben a tésztát, majd szűrjük le – tartsuk melegen.


Adjuk hozzá ragunkhoz a paradicsomokat, s fedő nélkül főzzük puhára a lencsét. Amennyiben szükséges, ízlés szerint utólag még fűszerezhetjük. 


Tálaljuk lencsés szószunkat a tésztával, majd ízlés szerint szórjuk meg a parmezánnal.

4.    Villámgyors borsófőzelék


Hozzávalók (4 adag)


-    0,5 kg zöldborsó
-    2 fej vöröshagyma

hirdetes
-    tejföl ízlés szerint
-    pirospaprika, só, bors ízlés szerint
-    olaj


Vágjuk apróra a hagymákat, majd egy kevés olajon dinszteljük őket meg. Érdemes már most sózni, borsozni, hogy jobban összeessenek. Szórjunk rá pirospaprikát, majd adjuk hozzá a borsót. A borsó levet fog engedni, de egy kis vizet még érdemes hozzáöntetnünk. Figyeljünk oda, hogy ha viszont túl sok vizet kap a pörkölt alapunk könnyen levesessé válhat szaftos helyett.


Nagyjából 15 – 20 perc alatt főzzük őket készre, amikor ráncosodni kezd a borsó, akkor lesz tökéletesen kész.


Nokedlivel, frissen főtt rizzsel, de akár spagetti tésztával is fogyaszthatjuk. Ízlés szint öntsük le tejfüllel, hogy még finomabb legyen.

Te szereted a vegetáriánus ételeket?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Népszokás fogalma

Népszokás fogalma: A kultúra hagyományozódás formája, melyben a nép ünnepe és... Tovább

Visegrádi vár

Visegrádi vár: A visegrádi vár erődítmény a Dunakanyarban, Visegrád városában. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia