hirdetes

5 cuki budapesti kávézó, ahová megérni beülni egy csésze kapucsínóra, vagy másra

Rékka
Ide érdemes beülni egy kávéra

Tranzit Art Cafe

Ez a kávézó a tizenegyedik kerületben, a Kosztolányi Dezső téren található. Itt aztán mindenféle ember megfordul, nem mondhatni, hogy csak egyféle népek járnának oda. Ha arra tévedsz, valószínűleg a következő látvány fogad: az egyik asztalnál két idős úr beszélget, hátul a kanapéknál fiatal anyukák játszanak a gyerekeikkel, egy nagyobb asztalnál valamilyen munkahelyi megbeszélés folyik – egyszóval mindenki otthon tudja érezni magát. Ráadásul ez nem csak egy kávézó, hanem valójában egy kulturális központ előadásokkal, kiállításokkal, mindenféle egyéb programokkal – nyáron még klasszikus kertmozi is van! Ha szereted a színes, pezsgő-nyüzsgő, lüktető, kicsit művészettel is megbolondított légkört, feltétlenül nézz be ide!

Galeria 12 Kávézó és Borbár

Ez a hely a tizenkettedik kerületben, a Hajnóczi J. utca 21. alatt található. Ez a környék, a Csaba utca, Maros utca környéke egyébként is igen magasra tette a lécet, ami a süteményeket illeti, de a Galéria 12 hozza a kívánt a szintet, sőt! Ez nem csak cukrászda, sőt, elsősorban nem is az, de azért rendszerint találni náluk valami édességet is.

hirdetes

Egyszerre kiállítóhely, kávézó, de igen figyelemreméltó a ritkaságokat is rejtő borlap, csakúgy, mint a törzsközönség, és a kiszolgáló lány is maga a kedvesség egy gyönyörű mosollyal. Ez is egyike azon helyeknek, ahová, ha egyszer betértél, újra meg újra vissza fogsz járni!

És akkor most nézzünk egy isteni jegeskávé receptet!

Cukorszirup

hirdetes

A jegeskávék esetében érdemes cukorszirup készítésésvel kezdeni a munkát, hiszen ez sokkal könnyebben oldódik az italban, mint a kristálycukor. De meg is spórolhatod magadnak ezt az időd és használhatsz bolti szirupot vagy mézet is.

Elkészítése: Forralj fel egy csészényi vizet, majd önts hozzá egy csészényi cukrot és forrald az egészet addig, míg be nem sűrűsödik. Ha kedved tarja, ízesítheted is némi vaníliakivonattal, fahéjjal vagy amivel szeretnéd, végül hűtsd le.

Jeges Mocha

Ez a csokoládé jeges mocha (a mocha a tejes-csokoládés-kávés italok és édességek gyűjtőneve) nagyon hasonlít a vanília lattéhoz és valószínűleg van is otthon a fő összetevője: a kakaópor! Az elkészítéséhez a cukorsziruphoz tegyél hozzá némi vaníliát, keverj hozzá egy ek. kakaóport, majd fogj egy nagyméretű poharat, töltsd meg jéggel, önts bele egy eszpresszót, öntsd fel tejjel, tedd bele a csokiszirupot (készítheted is, de lehet bolti is) és keverd össze. Ehhez a recepthez csokoládés tejet is használhatsz és feldobhatod némi friss mentával vagy mentakivonattal is!

Egészségedre!

Te is szereted a cuki kávézókat?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Klasszikus magyar nóta

Klasszikus magyar nóta: Nemzeti azonosságunk része, ez a mi zenei anyanyelvünk, szervesen... Tovább

Lovas kultúra, pásztorok

Lovas kultúra, pásztorok: A magyarság lovas nemzet: lovas népként érkeztünk a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás