Bounty Panna Cotta barackos raguval
Számomra tipikus nyári íz mind a kókusz, mind pedig a barack – ezért is rajongok annyira ezért a finomságért!
Hozzávalók
A panna cottához:
• 2,5 dl kókusztej
• 1,5 dl habtejszín
• 1 csomag zselatin
• 2 ek cukor
• 5 dkg csokoládé
• 4 tk vaj
• 4 tk kókuszreszelék
A raguhoz:
• 1 db mangó
• 1 db őszibarack
• 1,5 ek cukor
• 1/2 rúd vanília kikapart magjai
• mentalevél
Elkészítés
A kókusztejet összekeverjük a tejszínnel, egy lábasba öntjük a cukorral, és felforraljuk. A zselatint 1/2 dl forró vízben felolvasztjuk, a cukros tejhez keverjük, és levesszük a tűzről. 4 szufléformát kiöblítünk vízzel, és elosztjuk bennük a kókuszos tejszínt. A hűtőbe tesszük, amíg megdermed. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk a mikróban. A már megdermedt, kihűlt panna cottát óvatosan tányérra borítjuk, és a tetejükre kanalazzuk a langyosra hűtött csokit. Mindegyiket megszórjuk kókuszreszelékkel, és a hűtőbe tesszük dermedni. A mangót és az őszibarackot meghámozzuk, a húsukat apró kockákra vágjuk. Egy kis lábasban a cukorral és a vaníliával alacsony lángon 5 percig főzzük, majd langyosra hűtjük. Fogyasztás előtt a megdermedt panna cottákat kivesszük a hűtőből, melléjük kanalazunk 2 ek gyümölcsragut, és mentalevéllel díszítjük.
Brazil jegescsokoládé
Hozzávalók
• 5 dkg csokoládé (főző)
• 4 ek cukor
• 2.5 dl feketekávé (erős, forró)
• 7 dl tej
• 2 dl habtejszín
Elkészítés
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot. Beleöntjük a kávét, és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a tejet, és 10 percig főzzük. Jól behűtve, tejszínhabbal tálaljuk. Nem különösebben bonyolult édesség, mégis, megrögzült kávé és csokoládérajongóként a nyár folyamán legalább 2 hetente elkészítem!
Mentás-gyömbéres dinnyekoktél
Elsőre azt hiszed, most egy italról lesz szó, de valójában ez inkább gyümölcssaláta, amit nagyon is jólesik a nyári hőségben elmajszolni! Nézzük hát, hogyan lehet villámgyorsan elkészíteni!
Hozzávalók
• 1 kg görögdinnye
• 2 cm gyömbér (friss)
• 1 db lime (leve és reszelt héja)
• 1 csokor menta (kisebb)
• 2 ek méz
• 4 ek fehér rum (ízlés szerint)
Elkészítés
A dinnyét vagy kisebb kockákra vágjuk, vagy ha van gömbkanalunk, akkor azzal szép kis golyókat vájunk. A lime héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Hozzáreszeljük a gyömbért. Beletesszük a mézet és a rumot, elkeverjük. A mentát apróra vágjuk, elkeverjük a dinnyével. Leöntjük az ízes-rumos lével, majd koktélospoharakba tesszük. Legalább 1 órát hűtjük, utána viszont neki lehet állni!
Na, neked melyik a kedvenced?
Te is szeretsz ilyesfajta nyári finomságokat csinálni?