Mindenkinek van olyan napja, amikor úgy érzi, hogy semmi sem akar sikerülni, minden mintha egyszerűen kicsúszott volna a megszokott kerékvágásból. Ilyenkor a legegyszerűbben egy csokival, vagy bármilyen édességgel szerezhetjük vissza jókedvünket, ezért is osztom most meg Veletek kedvenc pohárkrémjeimet, amiket bármikor, villámgyorsan, szinte fél óra alatt el tudtok készíteni!
1. Nutellás tiramisu pohárkrém
Hozzávalók (4 adag)
- 5 dkg tejcsokoládé
- 1 citromból nyert citromhéj
- 30 dkg mascarpone
- 100 g babapiskóta
- 3 dl fekete kávé
- 5 dkg nutella
- 4 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 db tojás
- 8 dkg cukor
- 1 csipet só
- 3 dkg mandula
A pohárkrém elkészítéséhez először verjük fel a tojássárgáját a kristálycukorral, keverjük hozzá a mascarponét a reszelt citromhéjjal, majd alaposan dolgozzuk őket össze.
Gőz fölött olvasszuk fel a nutellát, majd adjuk hozzá a tejcsokoládét – keverjük őket simára.
Készítsünk kemény habot a tojásfehérjékből sóval, majd adjuk ezt is a csokis masszánkhoz.
Áztassuk kávéba a babapiskótákat, majd 4 poharat béleljünk ki velük. Erre kenjünk rá egy réteg mascarponés krémet, majd arra egy másik réteg csokis krémet, s fejezzük be még egy mascarponéssal.
A tetejét hintsük meg kakaóporral, majd a mandulával. Fogyasztás előtt hagyjuk hűtőben pihenni 3 – 4 órát.
2. Gyümölcsös túrótorta pohárban
Hozzávalók (4 adag)
- 25 dkg tehéntúró
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál joghurt
- 10 dkg kekszmorzsa
- 20 dkg szilva, vagy egyéb gyümölcs, amivel dolgozni szeretnénk
- vanília ízlés szerint
Mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk kockára a szilvát.
A kekszet töltsük egy nejlonzacskóba, majd sodrófával törjük darabokra.
Vegyünk elő négy poharat, majd az aljára helyezzünk egy réteg kekszmorzsát, rá egy réteg szilvát, majd egy réteg túrót. Ezt a rétegezést addig folytassuk, még a pohár meg nem telik.
Díszítéshez használjunk még gyümölcsöket.