Amit nagyon szeretek még a sajtos pogácsa. Már renegeteg recepetet kipróbáltam, de igazán csak egy vált be, amit bármikor megtudnék enni. Ez a sajtos pogácsa egyszerűen tökéletes.
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 3 db tojás
- 175 g tejföl
- 25 dkg margarin
- 4 tk só
- 1 teáskanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg sajt (reszelt)
- 1 db tojás (a kenéshez)
Az elkészítése nagyon egyszerű! A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. Szobahőmérsékletűre melegítjük a margarint és a tejfölt. A tejfölbe keverjük az élesztőt, majd ezt mind hozzáadjuk a liszthez. Alaposan összegyúrjuk és kelni hagyjuk 1-2 órán keresztül. Pihenés után párszor hajtogatva kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, és kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük tojással, és sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben kb.15 perc alatt megsütjük.