Az közelgő húsvéti asztalra mindenki igyekszik a már megszokott, tökéletesített receptjeit elkészíteni, néha viszont egyáltalán nem árt kipróbálni valami újat! Mostani cikkünkben bemutatok 2 isteni, kicsit különlegesebb receptet, melyek szintén ugyanolyan jól fognak illeni az ünnephez, mint már megszokott társaik.
1. Krémes tojáslikőr torta
A tojás a húsvéti menü szerves részét képezi, így hát mi lenne jobb ötlet, mint egy habos, tojásos, könnyű torta elkészítése. Ránézésre először nehéznek tűnhet, de egyáltalán nem igényel különösebb odafigyelést azt elkészítése.
Hozzávalók (4 adag)
- 6 db tojás
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 6 evőkanál kristálycukor
- vaj a kikenéshez
- 1 csipet só
A krémhez
- 2 dl tojáslikőr
- 2 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 kávékanál szerecsendió
- 1 csomag vaníliapudingpor
- 2,5 dl habtejszín (lehetőleg 30% zsírtartalmú)
Először a piskótát fogjuk elkészíteni, ehhez melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Mérjük ki a cukrot, illetve a lisztet úgy, hogy azok azonos súlyban legyenek.
Nem tudod, milyen virág tudná ténylegesen elhozni a tavaszt lakásodba? Inspirálódj galériánkból!
#GALERIA-91#
Vajazzuk ki sütőformánk alját, majd vágjunk bele sütőpapírt – kenjük be azt is vajjal. Így, ha megsült sokkal könnyebben le tudjuk majd húzni a papírról a tésztát.
Válasszuk szét a tojásokat, majd a fehérjékből kézi habverővel verjük kemény habot – adjuk hozzá a csipet sót. Amikor már habunk elkezdett keményedni, akkor kanalanként adagoljuk hozzá a megfelelő mennyiségű cukrot. A végeredménynek egy kemény, szinte vágható habnak kell lennie.
Ezután a habunkhoz adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat, s alacsony fokozaton keverjük tovább masszánkat. Végül szitáljuk át a lisztet, majd óvatosan fogassuk a tálba, ügyelve arra, hogy elkeveredésük egyenletes legyen. A tészta akkor tökéletes, ha habosodik, és már buborékos.
Öntsük a kész tésztánkat a formába, majd vegyük vissza a sütő hőfokát 175-re, és nagyjából 35 perc alatt süssük készre süteményünk alapját. Figyeljünk arra, hogy sokszor ne nyitogassuk a sütőnket, ugyanis a piskóta nagyon könnyen össze tud esni. Végezzünk az idő lejártával tűpróbát, s amit teljesen átsült szedjük le róla a sütőpapírt, s egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni.