Szeretnél valami egyszerűt, de különlegeset készíteni a hétvégi ebédre? Már unod a palacsinta, rántotthús, rakottkrumpli kívánságokat? Akkor cikkünk most Neked szól! Ezeket a recepteket garantált, hogy az egész család szeretni fogja, sőt mi több, biztosan többször fognak szedni belőlük! Ismerd meg Te is egyszerű, gyors ételeinket most.
1. Skót tojás
Hozzávalók (5 adag)
- 5 db tojás, plusz kettő a panírozáshoz
- fél fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darálthús
- fél csokor petrezselyem
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál mustár
- kevés kakukkfű
- 1 evőkanál pirospaprika
- 10 dk finomliszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- sütéshez olaj
- só, bors ízlés szerint
Tegyük fel főni a tojásokat, majd nagyjából a forrástól számítva 4 perc után tegyük át őket hideg vízbe. 10 perc után hámozzuk meg őket.
Keverjük össze a darált húst a szójaszósszal, a mustárral, majd adjuk hozzá a meghámozott, finomra vágott hagymákkal. Ízesítsük a fűszerekkel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a húsmasszát, illetve keverjük hozzá a megfelelő mennyiségű pirospaprikát is.
Nincs ötleted, hogyan hozd el a tavaszt lakásodba? Inspirálódj galériánkból!
#GALERIA-91#
Amint már összeállt húsmasszánk, igyekezzük azt öt egyenlő adagra felosztani, majd helyezzük a kupacokat folpackra, lapítsuk azokon nagyjából 5 mm vastagságúakra.
Tegyük a tojásokat a közepükre, majd a fólia segítségével burkoljuk azokat be a fűszeres hússal. Érdemes a kezünkkel is segíteni a folyamatot, hogy a massza egyenletesen osztódjon el. Amint ez sikerült, tegyük őket 20 percre hűtőbe.
Egy kisebb lábasba öntsünk annyi olajat, amennyi majd megfelelően ellepi a gombócokat. Hevítsük kicsit fel, majd a skót tojásokat majd kettesével helyezzük őket az olajba. Figyeljünk arra, hogy nem érdemes egyszerre többel dolgoznunk, hogy ne hűtsék ki olajunkat.
3 – 4 perc alatt süssük őket aranybarnára, majd ahogy kiszedjük az olajból, csepegtessük le őket. Tálalás előtt érdemes nagyjából 10 percig pihentetni. Akkor tökéletesek, ha a tojások sárgája zselésen folyik. Fogyasztáshoz igyekezzünk friss zöldségekkel, salátával tálalni.