2. Színes pirított rizs csirkemellel
Hozzávalók (4 adag)
- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg jázminrizs
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 teáskanál pirospaprika
- 2 db sárgarépa
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 1 db póréhagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl húsleves alaplé
- só ízlés szerint
- újhagymazöld a tálaláshoz
4 dl vizet forraljunk fel egy kevés sóval, majd adjuk hozzá a már átmosott rizst, keverjük el, majd fedjük le, s kisebb lángon 20 perc alatt főzzük őket puhára. Ahogy elkészült vegyük le a tűzről.
Forrósítsuk fel az olajat, majd a már a megmosott, felkockázott húst pirítsuk meg benne nagy lángon.
Hintsük meg a húst még az olajon pirospaprikával. Közben hámozzuk meg a répát, tisztítsuk meg a póréhagymát, magozzuk ki a kaliforniai paprikát – ezt kockázzuk is majd fel a sárgarépával együtt. Karikázzuk fel a pórét. Hámozzuk meg a fokhagymát, majd zúzzuk finomra.
Szedjük ki a húst, majd a serpenyőben maradt olajhoz adjuk hozzá a fokhagymát, a pórét – fonnyasszuk meg őket. Fogassuk hozzájuk a kockázott répát – pirítsuk addig, amíg az puha nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a paprikát s így is néhány percig pirítsuk őket. A végén öntsük hozzá a borsót, illetve az alaplét. Sózzuk meg, majd főzzük négy percig.
A főtt rizshez forgassuk a pirított zöldségeket és a húst. Ízlés szerint ízesíthetjük még sóval, majd a tálaláshoz használjuk az újhagymazöldet.
3. Egyszerű csirkés rakott tészta
Hozzávalók (4 adag)
- 1 csomag mozzarella
- 20 dkg csirkemellfilé
- 1 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 3 evőkanál olaj
- 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
- 4 dl húsleves alaplé
- 1 csipet cukor
- fél teáskanál oregánó
- 15 dkg tészta
A sütőt melegítsük lő 180 fokra. Daraboljuk apró szeletekre, tisztítsuk meg a sárgarépát majd vágjuk nagyobb szeletekre. Aprítsuk fel a hagymát, majd a csirkemellfilét is kockázzuk fel.
Sózzuk be a húst, majd egy nagyobb méretű serpenyőbe néhány kanál olajon pirítsuk őket meg. majd helyezzük a csirkemelleket egy hőálló edénybe.
A már használt serpenyőbe dinszteljük meg a répát és a hagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, illetve az alaplét. Ízesítsük a fűszerekkel, majd melegítsük forrásig.
A tésztát főzzük ki, majd a szósszal együtt tegyük a húsra, s keverjük őket össze óvatosan. Szórjuk rá a már feldarabolt mozzarellát, s nagyjából 30 perc alatt süssük készre ételünket.
Hogy tetszettek receptjeink?