hirdetes

Mi legyen az ebéd hétvégén? 3 egyszerű, gyors recept, amiből garantált a repeta!

TK

Szeretnél valami egyszerűt, de különlegeset készíteni a hétvégi ebédre? Már unod a palacsinta, rántotthús, rakottkrumpli kívánságokat? Akkor cikkünk most Neked szól! Ezeket a recepteket garantált, hogy az egész család szeretni fogja, sőt mi több, biztosan többször fognak szedni belőlük! Ismerd meg Te is egyszerű, gyors ételeinket most.

Skót tojás

1.    Skót tojás


Hozzávalók (5 adag)


-    5 db tojás, plusz kettő a panírozáshoz 
-    fél fej vöröshagyma
-    2 gerezd fokhagyma
-    50 dkg darálthús
-    fél csokor petrezselyem
-    1 evőkanál szójaszósz
-    1 evőkanál mustár
-    kevés kakukkfű
-    1 evőkanál pirospaprika
-    10 dk finomliszt
-    10 dkg zsemlemorzsa
-    sütéshez olaj
-    só, bors ízlés szerint


Tegyük fel főni a tojásokat, majd nagyjából a forrástól számítva 4 perc után tegyük át őket hideg vízbe. 10 perc után hámozzuk meg őket.


Keverjük össze a darált húst a szójaszósszal, a mustárral, majd adjuk hozzá a meghámozott, finomra vágott hagymákkal. Ízesítsük a fűszerekkel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a húsmasszát, illetve keverjük hozzá a megfelelő mennyiségű pirospaprikát is. 

hirdetes

Nincs ötleted, hogyan hozd el a tavaszt lakásodba? Inspirálódj galériánkból!


Amint már összeállt húsmasszánk, igyekezzük azt öt egyenlő adagra felosztani, majd helyezzük a kupacokat folpackra, lapítsuk azokon nagyjából 5 mm vastagságúakra.

Tegyük a tojásokat a közepükre, majd a fólia segítségével burkoljuk azokat be a fűszeres hússal. Érdemes a kezünkkel is segíteni a folyamatot, hogy a massza egyenletesen osztódjon el. Amint ez sikerült, tegyük őket 20 percre hűtőbe.


hirdetes
Csomagoljuk ki őket a fóliából, majd hempergessük meg őket a lisztben, a villával felvert 2 tojásban, majd végül a zsemlemorzsában. 


Egy kisebb lábasba öntsünk annyi olajat, amennyi majd megfelelően ellepi a gombócokat. Hevítsük kicsit fel, majd a skót tojásokat majd kettesével helyezzük őket az olajba. Figyeljünk arra, hogy nem érdemes egyszerre többel dolgoznunk, hogy ne hűtsék ki olajunkat.


3 – 4 perc alatt süssük őket aranybarnára, majd ahogy kiszedjük az olajból, csepegtessük le őket. Tálalás előtt érdemes nagyjából 10 percig pihentetni. Akkor tökéletesek, ha a tojások sárgája zselésen folyik. Fogyasztáshoz igyekezzünk friss zöldségekkel, salátával tálalni.

 

Amennyiben másik két isteni, gyors és egyszerű receptünk is érdekel, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Duna kavics

Duna kavics: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Igazi retro édességnek számít,... Tovább

Győr

Győr megyei jogú város az Osztrák-Magyar határtól nem messze, a Nyugat-Dunántúl régió... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia