Hamarosan itt a húsvét, bár sajnos nem ajánlott nagy összejöveteleket tartani, semmi sem tántoríthat el mindenki attól, hogy csodálatos süteményekkel lepjük meg családunkat, illetve magunkat. Itt az ideje, hogy elkezdjünk kísérletezni, előkóstolni a legjobb süteményeket. Ismerjetek meg 4 egyszerű, nagyon gyors sütemény receptet – édesszájúaknak szinte kötelező!
1. Gesztenyés – kekszes szelet
Hozzávalók (4 adag)
Piskótához
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
Krémhez
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelékhez
- 4 evőkanál sárgabaracklekvár
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 10 ml rumaroma
- 50 dkg háztartási keksz
A tetejére
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
A piskótához a tojások sárgáját keverjük ki a vízzel, cukorral, illetve a liszttel, kakaóporral, sütőporral. A fehérjéket verjük fel kemény habbá, majd keverjük a tojásos alaphoz.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. 180 °C nagyjából 20 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát, s miután elkészült hűtsük ki, majd vágjuk ketté.
Míg sül a piskótánk készítsük el a krémet és a tölteléket.
A krémhez a pudingport keverjük csomómentesre a tejjel, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. Keverjük el a kétféle cukrot a margarinnal, majd dolgozzuk bele a kihűlt pudingba.
A töltelékhez először törjük apróra a kekszet. A gesztenyepürét keverjük el a lekvárral, kakaóval, tejjel, rumaromával, majd végül ehhez adjuk hozzá az összetört kekszet – dolgozzuk őket össze.
A már félbevágott piskóta alsó lapjára simítsuk rá a krém felét, majd erre kenjük a tölteléket, simítsuk rá a krém másik felét, s helyezzük rá a másik piskótalapot.
A már majdnem kész süteményünket vonjuk be csokimázzal. Ahogy ez elkezd dermedni, olvasszuk fel a fehér-, vagy tejcsokoládénkat, s csurgassuk rá a csokimázra habzsákkal, hogy kockákat kapjunk.