3 egyszerű és gyors sütemény a húsvéti asztalra – édesszájúaknak

TK

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Hamarosan itt a húsvét, bár sajnos nem ajánlott nagy összejöveteleket tartani, semmi sem tántoríthat el mindenki attól, hogy csodálatos süteményekkel lepjük meg családunkat, illetve magunkat. Itt az ideje, hogy elkezdjünk kísérletezni, előkóstolni a legjobb süteményeket. Ismerjetek meg 4 egyszerű, nagyon gyors sütemény receptet – édesszájúaknak szinte kötelező!

1.    Gesztenyés – kekszes szelet


Hozzávalók (4 adag)


Piskótához


-    6 db tojás
-    6 evőkanál cukor
-    6 evőkanál víz
-    1 csomag sütőpor
-    5 evőkanál liszt
-    1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)


Krémhez


-    3 dl tej
-    25 dkg margarin
-    20 dkg cukor
-    1 csomag vaníliás puding
-    1 csomag vaníliás cukor


Töltelékhez


-    4 evőkanál sárgabaracklekvár
-    25 dkg gesztenyemassza
-    2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
-    10 ml rumaroma
-    50 dkg háztartási keksz


A tetejére


-    10 dkg étcsokoládé
-    5 dkg margarin

hirdetes
-    2.5 dkg tej-, vagy fehér csokoládé


A piskótához a tojások sárgáját keverjük ki a vízzel, cukorral, illetve a liszttel, kakaóporral, sütőporral. A fehérjéket verjük fel kemény habbá, majd keverjük a tojásos alaphoz.


Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. 180 °C nagyjából 20 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát, s miután elkészült hűtsük ki, majd vágjuk ketté.


Míg sül a piskótánk készítsük el a krémet és a tölteléket. 


A krémhez a pudingport keverjük csomómentesre a tejjel, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. Keverjük el a kétféle cukrot a margarinnal, majd dolgozzuk bele a kihűlt pudingba. 


A töltelékhez először törjük apróra a kekszet. A gesztenyepürét keverjük el a lekvárral, kakaóval, tejjel, rumaromával, majd végül ehhez adjuk hozzá az összetört kekszet – dolgozzuk őket össze.

hirdetes


A már félbevágott piskóta alsó lapjára simítsuk rá a krém felét, majd erre kenjük a tölteléket, simítsuk rá a krém másik felét, s helyezzük rá a másik piskótalapot.


A már majdnem kész süteményünket vonjuk be csokimázzal. Ahogy ez elkezd dermedni, olvasszuk fel a fehér-, vagy tejcsokoládénkat, s csurgassuk rá a csokimázra habzsákkal, hogy kockákat kapjunk.

 

Amennyiben a másik két villámgyors receptünk is érdekel, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Skála Áruház

  Skála Áruház:  Az egyik leghíresebb magyar üzlet volt a rendszerváltás előtt,... Tovább

Kékfestés

Kékfestés: A kékfestés egy textíliákon alkalmazott színmintázási technológia, amely nevét... Tovább

Tovább a lexikonra