Isteni ételek 3 hozzávalóból – egyszerűen és gyorsan

TK

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Meguntad, hogy külön listát kell írnod ahhoz, hogy valami finomat főzz? Amellett, hogy az a lista könnyen elveszhet, nem mindig érdemes tonnányi alapanyagot vásárolni egy kiadós ebédhez. Ha szereted az egyszerű, olcsó megoldásokat, akkor mostani cikkünk Neked szól. Ismerd meg Te is ezeket az isteni ételeket, melyekhez egyáltalán nincs szükség 3 alapanyagon kívül semmire! 

1.    Teriyaki csirkemell


Hozzávalók (3 adag)


-    50 dkg csirkemell
-    5,5 dkg barna cukor
-    1,2 dl szójaszósz


Amennyiben szeretnénk elkészíteni, először vágjuk csíkokra a csirkemellet, majd egy serpenyőben mindkét oldalát pirítsuk aranybarnára. 


Ahogy ezzel végeztünk, öntsük rá megfelelő mennyiségű szójaszószunkat, s szórjuk rá a barnacukrot. 


Keverjük jól össze őket, majd ahogy rottyant, már tálalhatjuk. Főtt rizzsel fogyasztva a legfinomabb.


2.    Sajtos – fokhagymás brokkoli


Hozzávalók (2 adag)


-    45 dkg brokkoli
-    17,5 dkg cheddar sajt
-    3 gerezd fokhagyma


Elkészítéséhez szedjük rózsákra a brokkolit, majd tegyük egy tepsibe. Amennyiben fagyasztott zöldséget használunk, akkor előtte blansírozzuk.

hirdetes


Reszeljük le a fokhagymát, majd kenjük a brokkolira.


Reszeljük le a sajtot, majd szórjuk a fokhagymás zöldségünk tetejére.


Előmelegített sütőben 190 fokon nagyjából 25 perc alatt süssük készre.

 

Szeretnéd Te is bevinni a tavaszt lakásodba? Ebben az esetben inspirálódj galériánkból!

#GALERIA-91#


3.    Krémes mac&cheese


Hozzávalók (4 adag)

hirdetes


-    20 dkg cheddar sajt
-    1,25 l tej
-    50 dkg tészta (lehetőleg szarvacska, de ízlés szerint lehet másmilyen)


Forraljuk fel tejünket, majd öntsük bele a szarvacska tésztát. Ahogy a tésztánk megpuhult, adjuk hozzá a már lereszelt cheddar sajtunkat, s dolgozzuk össze jól. Ahogy megolvadt a sajt, s megfelelően összekeveredett a tésztával – már tálalható.


4.    Tofu szójaszósszal és gyömbérrel


Hozzávalók (2 adag)


-    tofu
-    szójaszósz
-    reszelt, vagy szárított gyömbér


Vágd fel a tofut szeletekre vagy kockákra, majd egy tálban keverd össze a gyömbért a szójaszósszal. Egy tapadásmentes serpenyőben süsd össze a tofut a szósszal – mindkét oldalát, addig amíg aranybarna nem kezd lenni.


Önmagában is nagyon finom, de rizzsel vagy egy salátával tökéletes főétel.

 

További 4 egyszerű receptünkért, illetve plusz egy isteni édességért, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Törley pezsgő

Törley pezsgő: Hungarikum. Hagyomány és minőség 1899-óta. Maga a márkanév tehát immáron... Tovább

Gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka

Gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka: hungarikumnak számít. A legnagyobb magyar ember... Tovább

Tovább a lexikonra