Meguntad, hogy külön listát kell írnod ahhoz, hogy valami finomat főzz? Amellett, hogy az a lista könnyen elveszhet, nem mindig érdemes tonnányi alapanyagot vásárolni egy kiadós ebédhez. Ha szereted az egyszerű, olcsó megoldásokat, akkor mostani cikkünk Neked szól. Ismerd meg Te is ezeket az isteni ételeket, melyekhez egyáltalán nincs szükség 3 alapanyagon kívül semmire!
1. Teriyaki csirkemell
Hozzávalók (3 adag)
- 50 dkg csirkemell
- 5,5 dkg barna cukor
- 1,2 dl szójaszósz
Amennyiben szeretnénk elkészíteni, először vágjuk csíkokra a csirkemellet, majd egy serpenyőben mindkét oldalát pirítsuk aranybarnára.
Ahogy ezzel végeztünk, öntsük rá megfelelő mennyiségű szójaszószunkat, s szórjuk rá a barnacukrot.
Keverjük jól össze őket, majd ahogy rottyant, már tálalhatjuk. Főtt rizzsel fogyasztva a legfinomabb.
2. Sajtos – fokhagymás brokkoli
Hozzávalók (2 adag)
- 45 dkg brokkoli
- 17,5 dkg cheddar sajt
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítéséhez szedjük rózsákra a brokkolit, majd tegyük egy tepsibe. Amennyiben fagyasztott zöldséget használunk, akkor előtte blansírozzuk.
Reszeljük le a fokhagymát, majd kenjük a brokkolira.
Reszeljük le a sajtot, majd szórjuk a fokhagymás zöldségünk tetejére.
Előmelegített sütőben 190 fokon nagyjából 25 perc alatt süssük készre.
Szeretnéd Te is bevinni a tavaszt lakásodba? Ebben az esetben inspirálódj galériánkból!
#GALERIA-91#
3. Krémes mac&cheese
Hozzávalók (4 adag)
- 20 dkg cheddar sajt
- 1,25 l tej
- 50 dkg tészta (lehetőleg szarvacska, de ízlés szerint lehet másmilyen)
Forraljuk fel tejünket, majd öntsük bele a szarvacska tésztát. Ahogy a tésztánk megpuhult, adjuk hozzá a már lereszelt cheddar sajtunkat, s dolgozzuk össze jól. Ahogy megolvadt a sajt, s megfelelően összekeveredett a tésztával – már tálalható.
4. Tofu szójaszósszal és gyömbérrel
Hozzávalók (2 adag)
- tofu
- szójaszósz
- reszelt, vagy szárított gyömbér
Vágd fel a tofut szeletekre vagy kockákra, majd egy tálban keverd össze a gyömbért a szójaszósszal. Egy tapadásmentes serpenyőben süsd össze a tofut a szósszal – mindkét oldalát, addig amíg aranybarna nem kezd lenni.
Önmagában is nagyon finom, de rizzsel vagy egy salátával tökéletes főétel.