3 klasszikus húsvéti recept – ezeket érdemes Neked is elkészíteni idén

TK

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A húsvét a karácsony mellett a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, természetesen ennek is megvannak a jellegzetes fogásai. Ilyenek a hús szempontjából a bárány, a sonka, tojás, torma fogyasztása. Ezeket rengeteg féleképpen el lehet készíteni, mégis talán a kaszinótojás, mellette a húsvéti sonkatekercsek a legelterjedtebbek – az utóbbit a hagyomány szerint kaláccsal, retekkel fogyasztják, viszont a régi magyar konyhában az alma, körte volt mellé helyezve. Mostani cikkünkben hasonló ételek receptjeit gyűjtöttem össze, melyeket tekinthetünk a húsvét klasszikusainak, s melyekben biztos Ti sem fogtok csalódni!

1.    Krumplisaláta egyszerűen


Hozzávalók (4 adag)


-    1 kg krumpli
-    2 gerezd fokhagyma
-    2 pohár tejföl
-    2 pohár joghurt
-    só, bors ízlés szerint
-    snidling ízlés szerint


Először a krumplisalátához főzzük meg a burgonyákat sós vízben. Figyeljünk oda, hogy ne hámozzuk meg őket hozzá, majd csak ahogy már puhára főttek, akkor húzzuk le héjukat. Daraboljuk őket fel, majd amennyiben még szükséges, ízesítsük őket sóval. 


Öntsük a kefirt vagy a tejfölt egy kisebb tálba, keverjük hozzá a borsot és a zúzott fokhagymát. Öntsük a krumplira, majd forgassuk össze salátánkat, s tegyük a hűtőbe minimum egy órára. 


Tálalásához használjunk friss snidlinget.


2.    Kaszinótojás franciasalátával

hirdetes


Hozzávalók (8 adag)


A mártáshoz


-    2 dl tej
-    2 evőkanál liszt
-    2 dkg vaj


A kaszinótojáshoz


-    8 db tojás
-    2 kávéskanál citromlé
-    1 kávéskanál mustár
-    1 kávéskanál porcukor
-    só, bors ízlés szerint

 

Nincs ötleted milyen díszekkel készülj a húsvéti ebédre? Inspirálódj galériánkból!

#GALERIA-89#

 


A tartárhoz


-    2 db tojássárgája
-    1 kávéskanál mustár
-    1,5 dl olaj
-    2 evőkanál száraz fehérbor
-    1 kávéskanál porcukor
-    2 evőkanál tejföl
-    só, bors ízlés szerint


Francia salátához

hirdetes


-    1 evőkanál vaj
-    1 db alma
-    10 dkg apróbb ecetes uborka
-    25 dkg franciasaláta keverék


Aszpikhoz


-    4 dkg zselatinpor
-    4 dl húsleves alaplé
-    1 db tojásfehérje


Először a mártást fogjuk elkészíteni. Ehhez olvasszuk fel a vajat, majd öntsük hozzá a lisztet, keverjük el benn s amikor halvány színt kap, vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a tejet, majd keverjük az egészet simára.

 

Amennyiben érdekel ételünk elkészítési módja, illetve a harmadik isteni receptünk, akkor lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia Magyar

Szótár

Balatonboglári borvidék

Balatonboglári borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. A Balatonboglári borvidék Somogy... Tovább

A pengő pénzrendszer

A pengő pénzrendszer: 1924. április 18-án a magyar képviselőház elfogadta a... Tovább

Tovább a lexikonra