4 egyszerű és gyors sütemény a húsvéti asztalra – sósszájúaknak

TK

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Hamarosan itt a húsvéti időszak, ilyenkor már mindenki igyekszik azon gondolkozni, hogy milyen süteményekkel lepje meg szeretteit. Most hoztunk néhány egyszerű és villámgyors sós sütemény receptet, hiszen, ha vendégsereget nem is fogadhatunk, a sütés élményét senki sem veheti el tőlünk.

Édes sütemény ötleteinket, már itt olvashattátok, lássuk tehát ezt a 4 receptet, hogy a sósszájúaknak is kedvezzünk!

1.    Húsvéti sós tekercs


Hozzávalók (8 adag)


-    4 db főtt tojás
-    180 g sajt
-    80 g majonézes torma
-    80 g tejföl
-    200 g füstölt-főtt tarja
-    1 db vöröshagyma
-    1 csomag leveles tészta
-    10 g margarin
-    só, bors ízlés szerint


Először daraboljuk fel a hagymát, illetve a főtt tojásokat, illetve reszeljük le a sajtot – ennek csak a felével fogunk most dolgozni. Keverjük őket össze a tejföllel, majonézes tormával, illetve ízlés szerint borsozzuk, sózzuk a masszát. Keverjük át egy villával.


3 – 4 cm vastagságúra nyújtsuk ki a leveles tésztát, majd terítsük be azt a füstölt-főtt tarjával, valamint a tojáskrémmel. Tekerjük fel a tésztát, csomagoljuk be folpackba, majd helyezzük a mélyhűtőnkbe néhány órára, hogy könnyebben feltudjuk majd szeletelni. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

hirdetes


Amikor már az állagát megfelelőnek találjuk - ez akár már egy óra múlva is megtörténhet, egy éles késsel vágjuk nagyjából 1 cm-es szeletekre. Kenjünk ki egy tepsit margarinnal, majd helyezzük rá a szeleteket nagyjából 1,5 cm-es távolságra – ugyanis sütés közben kisebb mértékben meg fognak dagadni.


A tetejére szórjuk a megmaradt sajtot majd ez előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük őket készre.

 

Nem tudod, hogyan díszítsd fel asztalod az ebédhez? Inspirálódj galériánkból!

#GALERIA-89#

 

2.    Sonkás sajtos kiflik levelestésztából


Hozzávalók (5 adag)


-    2 csomag leveles tészta
-    10 dkg bacon
-    10 dkg tömlős krémsajt
-    20 dkg főtt sonka
-    1 csokor petrezselyem
-    1 db tojás a kenéshez
-    15 dkg trappista sajt

hirdetes
-    só ízlés szerint


A leveles tésztákat 2 – 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd háromszög alakúra vagdossuk. Kenjünk le őket a krémsajttal.


Kockázzuk fel a bacon szalonna felét, majd süssük meg – ahogy elkészültek ezeket is (a zsírja nélkül) osszuk el őket a háromszögekre.


Szórjuk rájuk a darált sonkát, illetve a már lereszelt sajt nagyobb részét – figyeljünk oda, hogy ne minddel dolgozzunk. 


Ízlés szerint sózzuk, majd tekerjük őket fel, kenjük le őket tojással.


A maradék bacont 3 -4 darabba vágjuk, majd egy-egy szeletet simítsunk a kiflik közepére.


Szórjuk meg gazdagok a kifliket petrezselyemzölddel, és a maradék sajttal.


180 fokos előmelegített sütőben süssük őket aranybarnára.

 

 

Amennyiben a másik két receptünk is érdekel, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia Magyar

Szótár

Péter és Pál napja

Péter és Pál napja: az egyik legjelentősebb nyári ünnepkör, mely hagyományosan az aratási... Tovább

Eladó lakás Balatonon

Eladó lakás Balatonon? Ha nyaraló, vagy bármilyen ingatlan megvásárlása, az abba való... Tovább

Tovább a lexikonra