hirdetes

4 egyszerű és gyors sütemény a húsvéti asztalra – sósszájúaknak

TK
Húsvéti sós tekercs

3.    Medvehagymás - sajtos muffin


Hozzávalók (4 adag)


-    25 dkg finomliszt
-    1 csomag sütőpor
-    10 dkg sajt
-    1 csokor medvehagyma
-    15 dkg burgonya (főtt, áttört)
-    2,5 dl tej
-    2 db tojás
-    0,5 dl olaj
-    só ízlés szerint


Mossuk meg a medvehagymát, majd vágjuk vékony csíkokra, kockázzuk fel a sajtot.


Keverjük össze egy tálban a lisztet, sütőport, és sózzuk meg.


Egy másik tálba öntsük bele a már megfőtt, és áttört burgonyát, majd keverjük simára tojásokkal. Adjuk hozzá az olajat, illetve a tejet is.


A kapott masszához öntsük bele a felcsíkozott medvehagymát és a lisztet – keverjük mindet csomómentesre.


Muffinformákba osszuk szét a kapott tésztát, majd szórjuk rá a sajtkockákat, melyeket enyhén nyomjunk bele a massza tetejébe. A sajtokat egyébként a tésztába is belekeverhetjük annak készítése közben, viszont akkor nem garantált, hogy mindenhova ugyanannyi sajt jut. 

hirdetes


Előmelegített sütőben, nagyjából 180 fokon készre sütjük őket.


4.    Sonkás pogácsa


Hozzávalók (4 adag)


-    2 dl tej
-    3 db tojás
-    20 dkg finomliszt
-    15 dkg sajt
-    8 dkg vaj
-    20 dkg füstölt-főtt tarja
-    só ízlés szerint


Tegyük a vajat tejbe, majd pár perc alatt forraljuk őket fel. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a lisztet, s keverjünk belőle egy sima masszát. Hagyjuk kihűlni.


Amíg a massza hűl, vágjuk apró kockákra a füstölt tarját, illetve reszeljük le a sajtot. 

hirdetes


Amikor masszánk már langyos, adjuk hozzá a két kissé felvert tojást, majd a sajtot és a sonkát. Keverjük össze őket jól.


Formáljunk lisztes kézzel a tésztából kisebb golyókat, majd tegyük őket egy sütőpapírral fedett tepsibe. Figyeljünk arra, hogy hagyjunk elegendő helyet a pogácsák között.


Kenjük meg őket tojással.


Előmelegített sütőben, 180 fokon nagyjából fél órán át süssük őket, addigra megpirul mindnek a teteje. Ha túl hamar kezdenének el pirulni, akkor takarjuk le őket sütőpapírral, majd a sütés előtti pár percben vegyük le róluk azt.

Nektek melyik sós sütemény receptje tetszett a legjobban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mikszáth Kálmán

Mikszáth Kálmán: Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési... Tovább

Duna

A Duna az európai kontinens 2. leghosszabb folyó. Németországban ered és Romániában, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia Magyar