A spagettit nem kell bemutatni senkinek, ezt az igazi klasszikust szinte mindenki kedveli! Sokféleképpen lehet elkészíteni, viszont most először ennek az egyébként olasz ételnek a legegyszerűbb, szinte elronthatatlan változatát szeretném Nektek megmutatni, amit már mi is rengetegszer elkészítettünk, illetve hoztam mellette 4 isteni alternatívát, amennyiben újdonságra vágynátok.
A legegyszerűbb bolognai spagetti
Hozzávalók (4 adag)
- 50 dkg darált hús
- 1 csomag bolognai mártás alappor
- 5 evőkanál olaj
- sajt
- spagetti tészta
Elkészítéséhez először pirítsd meg a darált húst egy kis olajon, addig amíg fehéres nem lesz. Add hozzá az alapport, hígítsd 2 dl vízzel, majd keverd össze jól – nagyjából 30 perc alatt főzd készre közepes lángon.
A tésztát a csomagolásán található módon főzd ki forró, sós vízben. Ahogy elkészült szűrd le, majd keverd össze a mártással.
Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
1. Zöld spárgás spagetti medvehagyma-pestóval
Hozzávalók (4 adag)
- 30 dkg spagetti
- 50 dkg zöld spárga
- 3 dkg napraforgómag
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, őrölt bors ízlés szerint
Te is szeretnél lakásodba tavaszi hangulatot varázsolni? Akkor inspirálódj meseszép virágcsokrainkból!
#GALERIA-91#
Pestóhoz
- 8 dkg medvehagyma
- 5 dkg napraforgómag
- 1 dl olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Először főzzük ki a tésztát a csomagoláson jelölt módon, forró, sós vízben.
Hevítsünk olajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a napraforgómagot, s pirítsuk meg. Forgassuk át többször, majd egy keveset tegyünk belőle félre, a maradékból fogjuk elkészíteni a pestot. Tegyük a magokat egy turmixgépbe, majd pépesítsük őket a többi hozzávalóval együtt.
A spárgákról a felső harmadot a rüggyel együtt vágjuk le, majd szeljük őket hosszában kettő. Távolítsuk el az esetleges fás részeket, majd hámozzuk őket meg – ferdén szeleteljük őket nagyjából 1 – 2 cm vastagságú darabokra.
Egy másik serpenyőben szintén hevítsünk olajat, s dobjuk rá a spárgákat – közepes tűzön pirítsuk 4 – 5 percig, ennyi idő alatt megpuhul. Ahogy már puhák, ízesítsük spárgánkat sóval, borssal.
Kockázzuk fel a kecskesajtot, vagy ha nem szeretnénk ezzel időt tölteni, akkor morzsoljuk őket kisebb darabokra. Forgassuk össze a pestoval, tegyük hozzá a spárgákat.
A félretett napraforgómaggal, illetve kecskesajttal megszórva tálaljuk.