4 isteni tavaszi saláta – akár még diétádba is beillesztheted őket

TK

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Lassan itt a jó idő, közeleg a húsvét, a következő időszak már a zöldségekről, sonkáról, tojásról fog szólni a legtöbb embernek. Most összegyűjtöttem Nektek négy kedvenc saláta receptemet, melyet a tavasz beköszöntével minden héten szívesen fogyasztok. Ezek a könnyed, de annál finomabb ételek akár a diétádba is remekül fognak illeszkedni! Nézzük tehát, hogyan tudod őket és az öntetüket elkészíteni – a legegyszerűbb és leggyorsabb módon.

1.    Madársaláta retekkel és francia kerti öntettel


Hozzávalók (4 adag):


A salátához


-    6 db retek
-    5 db újhagyma
-    10 dkg madársaláta


Az öntethez


-    5 evőkanál tárkonyecet
-    4 evőkanál olívaolaj
-    1 gerezd fokhagyma
-    fél zöldpaprika
-    10 dkg paradicsom
-    fél vöröshagyma
-    1 dl olívaolaj
-    9 levél bazsalikom
-    1 csokor petrezselyem
-    só, bors ízlés szerint


Az újhagymát karikákra, a retket szálkásra vágjuk. Rárakjuk őket egy tálra, úgy, hogy a hagyma, illetve a retek a salátára kerüljön.


Ezután készítsük el az öntetet. Ehhez a zöldségeket kockára, a leveleket apróra vágjuk, majd az összes hozzávalót helyezzük a turmixgépbe, s az 1 dl olaj kivételével turmixoljuk őket össze. Amikor már krémszerűvé vált, adjuk hozzá az olajat is.

hirdetes


Az előkészített salátát húzzuk át az öntettel.


2.    Színes húsvéti saláta


 Hozzávalók (4 adag)


A salátához


-    12 db főtt tojás
-    12 dkg csicseriborsó konzerv
-    1 marék dió (vagy mogyoró, mandula aprítva, pirítva)
-    4 db retek
-    8 db közepes salátalevél (vagy az összes zöldféle helyett salátakeverék)
-    120 g spenót, vagy bébispenót
-    fél cékla (reszelve)
-    1 kis db lilahagyma


Öntethez


-    1 evőkanál olívaolaj
-    1 evőkanál citromlé

hirdetes
-    3 evőkanál görög joghurt
-    1 teáskanál citromhéj
-    só, bors ízlés szerint


Az elkészítéséhez először főzzük, majd pucoljuk meg a tojásokat. Osszuk szét a saláta alapanyagait négy kisebb tálkába – alulra a megmosott salátaleveleket, spenótot és a reszelt céklát, majd rá a leszűrt csicseriborsót, a karikázott retket, rá a felezett tojásokat, majd a vékony lilahagyma szeleteket. 


Az öntethez először az olívaolajat keverjük össze a citromlével. Ezután adjuk hozzá a joghurtot, a citromhéjat, majd a borsot, sót is – ízlés szerint. Keverjük az egészet simára.


Az öntettel locsoljuk meg a kis salátakupacainkat, majd szúrjunk rájuk pirított mandulát, mogyorót vagy diót.

Amennyiben a másik két recept is érdekel, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Mátyás-templom

Mátyás-templom: 1255-ben nyitotta meg a kapuit a budai oldal legszebb temploma, melynek az elmúlt... Tovább

Gemenci erdő

Gemenci erdő: Az egyik leghíresebb és legvédettebb erdőnk, melyet növény és állatvilága... Tovább

Tovább a lexikonra