4 egyszerű tepsis étel, a hét bármelyik napjára

TK

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A tepsis egytálételekben általában az a legjobb dolog, hogy nem igényelnek sok időt, a hozzávalókat csak össze kell pakolnunk, és azok képesek csodásan összesülni, ezzel elérve, hogy egy remek ebédet készítsünk – ráadásul arról nem is beszélve, hogy szinte elronthatatlanok. Mostani cikkünkben elhoztam nektek a legfinomabb zöldséges-husis egytálétel receptjeimet, melyeket Nektek is érdemes lesz kipróbálni, hiszen nem fogtok bennük csalódni!

1.    Csirkecombok pékné módra


Hozzávalók (4 adag)


-    4 db csirkecomb
-    15 dkg bacon
-    60 dkg burgonya
-    fél dl olaj
-    4 db vöröshagyma
-    1 dl víz
-    4 db alma
-    1 szár friss rozmaring
-    só, bor ízlés szerint


Elkészítéséhez először fűzzük fel a már meghámozott burgonyákat sós vízben. Ezzel párhuzamosan sózzuk, borsozzuk meg a csirkét, s tekerjük őket a baconbe. Vágjuk a főtt burgonyákat cikkekre, s tegyük őket egy olajozott tepsibe.


Fektessük rá a csirkecombokat a burgonyára. Vágjuk fel min a hagymát, mind az almát cikkekre, s tegyük őket a csirkék közé. Öntsük rá az egy dl vizet, majd tegyük hozzá a friss rozmaringot is. 


Takarjuk le fóliával étkünket, arra szúrjunk kisebb lyukakat, majd helyezzük egy előmelegített sütőbe (180 fok), s hagyjuk sülni nagyjából 40 percig. 40 perc után távolítsuk le a fóliát a hagyjuk, hogy pirosra süljön a hús.

hirdetes

Nincs ötleted, hogyan készülj a húsvéti időszakra? Inspirálódj galériánkból!

#GALERIA-89#


2.    Rakott brokkoli csirkemellel


Hozzávalók (4 adag)


-    1 fej brokkoli
-    1 fej vöröshagyma
-    50 dkg csirkemell
-    1 doboz tejföl
-    20 dkg sajt
-    olaj

hirdetes
-    só, bors ízlés szerint


Első lépésként mossuk meg, majd szedjük rózsáira brokkolinkat, majd főzzük meg őket enyhén sós vízben. Ez nagyjából 4 – 5 percet vesz igénybe, ezután szűrjük őket le.


Vágjuk apróra a vöröshagymát, majd dinszteljük meg kevés olajon. A csirkemellet is csíkozzuk fel, majd adjuk hozzá a hagymához, s addig süssük, még fehérek nem lesznek. Ízesítsük őket sóval, borssal, majd néhány percig még hagyjuk őket párolódni. Ezután adjuk hozzá a brokkolit.


Kenjünk egy tűzálló tálat olajjal, majd a hagymás, brokkolis, csirkés alapunkat miután jól összekevertük, felét öntsük vele a tál aljába. Locsoljuk meg a tejföl felével, szórjuk meg a reszelt sajt egy részével. Ezt ismételjük meg, majd a borítsuk be az egészet sajttal. 


Előmelegített sütőben (180 fokon) nagyjából 30 perc alatt süssük készre ételünk.
 

Amennyiben másik két egyszerű, elronthatatlan receptünk is érdekel, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia

Szótár

Nagyhét

Nagyhét: A tavaszi, egészen pontosan a húsvéti ünnepkör része. A nagyhét jeles napjai... Tovább

Visegrádi Fellegvár

Visegrádi Fellegvár: A visegrádi vár erődítmény a Dunakanyarban, Visegrád városában. A... Tovább

Tovább a lexikonra