A tepsis egytálételekben általában az a legjobb dolog, hogy nem igényelnek sok időt, a hozzávalókat csak össze kell pakolnunk, és azok képesek csodásan összesülni, ezzel elérve, hogy egy remek ebédet készítsünk – ráadásul arról nem is beszélve, hogy szinte elronthatatlanok. Mostani cikkünkben elhoztam nektek a legfinomabb zöldséges-husis egytálétel receptjeimet, melyeket Nektek is érdemes lesz kipróbálni, hiszen nem fogtok bennük csalódni!
1. Csirkecombok pékné módra
Hozzávalók (4 adag)
- 4 db csirkecomb
- 15 dkg bacon
- 60 dkg burgonya
- fél dl olaj
- 4 db vöröshagyma
- 1 dl víz
- 4 db alma
- 1 szár friss rozmaring
- só, bor ízlés szerint
Elkészítéséhez először fűzzük fel a már meghámozott burgonyákat sós vízben. Ezzel párhuzamosan sózzuk, borsozzuk meg a csirkét, s tekerjük őket a baconbe. Vágjuk a főtt burgonyákat cikkekre, s tegyük őket egy olajozott tepsibe.
Fektessük rá a csirkecombokat a burgonyára. Vágjuk fel min a hagymát, mind az almát cikkekre, s tegyük őket a csirkék közé. Öntsük rá az egy dl vizet, majd tegyük hozzá a friss rozmaringot is.
Takarjuk le fóliával étkünket, arra szúrjunk kisebb lyukakat, majd helyezzük egy előmelegített sütőbe (180 fok), s hagyjuk sülni nagyjából 40 percig. 40 perc után távolítsuk le a fóliát a hagyjuk, hogy pirosra süljön a hús.
Nincs ötleted, hogyan készülj a húsvéti időszakra? Inspirálódj galériánkból!
#GALERIA-89#
2. Rakott brokkoli csirkemellel
Hozzávalók (4 adag)
- 1 fej brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemell
- 1 doboz tejföl
- 20 dkg sajt
- olaj
Első lépésként mossuk meg, majd szedjük rózsáira brokkolinkat, majd főzzük meg őket enyhén sós vízben. Ez nagyjából 4 – 5 percet vesz igénybe, ezután szűrjük őket le.
Vágjuk apróra a vöröshagymát, majd dinszteljük meg kevés olajon. A csirkemellet is csíkozzuk fel, majd adjuk hozzá a hagymához, s addig süssük, még fehérek nem lesznek. Ízesítsük őket sóval, borssal, majd néhány percig még hagyjuk őket párolódni. Ezután adjuk hozzá a brokkolit.
Kenjünk egy tűzálló tálat olajjal, majd a hagymás, brokkolis, csirkés alapunkat miután jól összekevertük, felét öntsük vele a tál aljába. Locsoljuk meg a tejföl felével, szórjuk meg a reszelt sajt egy részével. Ezt ismételjük meg, majd a borítsuk be az egészet sajttal.
Előmelegített sütőben (180 fokon) nagyjából 30 perc alatt süssük készre ételünk.