4 isteni, egyszerű vegetáriánus étel, nem csak vegáknak

TK

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Te szoktál elég zöldséget fogyasztani? Pedig a szervezetünk számára fontos, hogy megfelelő olyan tápanyaghoz is hozzájusson, melyeket csak zöldségekkel, gyümölcsökkel juttathatunk el hozzá. Mostani cikkünkben ezen segítünk – ismerjétek meg ezeket az isteni, egyszerű zöldséges recepteket, melyeket nem csak vegetáriánusoknak érdemes elkészíteni!

1.    Túróval – sajttal töltött gomba


Hozzávalók (1 adag)


-    4 db csiperkegomba
-    2 gerezd fokhagyma
-    1 db pritaminpaprika
-    1 fej vöröshagyma
-    8 dkg túró
-    8dkg ricotta
-    5 cl marinara szósz
-    1 db tojás
-    5 dkg mozzarella
-    5 dkg parmezán
-    olívaolaj
-    só, bors, bazsalikom ízlés szerint


Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, mossuk meg zöldségeinket majd töröljük őket szárazra. Aprítsuk fel a hagymákat, majd a paprikát is vágjuk kockákra, reszeljük le a sajtokat. Aprítsuk fel a bazsalikomot, s a felét tegyük félre a tálaláshoz.


Az olívaolajat hevítsük fel egyserpenyőben, majd közepes lángon pirítsuk meg rajta a hagymát, majd a fokhagymát. Amint megpirultak, adjuk hozzá a paprikát – sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk őket pár percig. Tegyük félre, hagyjuk, hogy őket kihűlni.


Egy nagyobb tálba keverjük össze a parmezánt a túróval, tojással, a már megpirított zöldségekkel, illetve a balazsikommal.

hirdetes


Csepegtettünk egy kevés olajat a gombafejekre, majd sózzuk, borsozzuk őket ízlés szerint – ezután töltsük bele a már összedolgozott sajtos – túrós masszát, kanalazzunk rá egy keveset a mariana szószból, s szórjunk rá parmezánt. 


Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, kenjünk rá egy kevés olívaolajat, majd helyezzük rá a gombákat. 20 – 25 perc alatt süssük őket készre. Bazsalikomlevéllel tálaljuk őket.

 

 

Nem tudod, mivel dobd fel lakásodat a tavasz megérkeztével? Inspirálódj Te is galériánkból – ezek a virágcsokrok a Te otthonodat is meséssé fogják varázsolni!

#GALERIA-91#



2.    Négysajtos rakott kel


Hozzávalók (4 adag)


-    50 dkg édesburgonya
-    0,5 fej kelkáposzta
-    5 dkg liszt
-    5 dkg vaj
-    1 db leveskocka
-    2 dl tej
-    5 dkg márványsajt
-    5 dkg mozzarella
-    5 dkg füstölt sajt
-    5 dkg reszelt parmezán
-    só, bor, őrölt szerecsendió ízlés szerint

hirdetes


Karikázzuk fel az édesburgonyát nagyjából 5 mm-es szeletekre, majd főzzük őket puhára a leveskockával elkevert vízben. Ahogy megpuhultak, szűrjük le őket.


Csíkozzuk fel a kelkáposztát, majd blansírozzuk, s szűrjük le.


A mártáshoz egy kisebb lábasban olvasszuk fel a vajat, majd apránként, folyamatos keverés mellett szórjuk bele a lisztet. Csorgassuk hozzá a tejet, majd egy habverő segítségével folyamatosan keverjük, amíg sima nem lesz.


Ahogy mártásunk már homogén, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük hozzá a reszelt sajtokat.


Egy jénai edényben rétegezzük a zöldségeket és a mártást úgy, hogy a tetejére a négysajtos öntetünk kerüljön zárásképp. 


180 fokon előmelegített sütőben, nagyjából 15 – 20 perc alatt süssük meg étkünket.

 

 

Amennyiben másik két isteni, gyors vegetáriánus receptünk is érdekel, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia

Szótár

Ópusztaszer

Ópusztaszer: Ópusztaszer egy község Csongrád megye Kisteleki járásában. A Pusztaszeri... Tovább

Fuchs Jenő

Fuchs Jenő: Magyarországnak 3 4-szeres olimpiai bajnoka van, Fuchs Jenő az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra