Te szoktál elég zöldséget fogyasztani? Pedig a szervezetünk számára fontos, hogy megfelelő olyan tápanyaghoz is hozzájusson, melyeket csak zöldségekkel, gyümölcsökkel juttathatunk el hozzá. Mostani cikkünkben ezen segítünk – ismerjétek meg ezeket az isteni, egyszerű zöldséges recepteket, melyeket nem csak vegetáriánusoknak érdemes elkészíteni!
1. Túróval – sajttal töltött gomba
Hozzávalók (1 adag)
- 4 db csiperkegomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db pritaminpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 8 dkg túró
- 8dkg ricotta
- 5 cl marinara szósz
- 1 db tojás
- 5 dkg mozzarella
- 5 dkg parmezán
- olívaolaj
- só, bors, bazsalikom ízlés szerint
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, mossuk meg zöldségeinket majd töröljük őket szárazra. Aprítsuk fel a hagymákat, majd a paprikát is vágjuk kockákra, reszeljük le a sajtokat. Aprítsuk fel a bazsalikomot, s a felét tegyük félre a tálaláshoz.
Az olívaolajat hevítsük fel egyserpenyőben, majd közepes lángon pirítsuk meg rajta a hagymát, majd a fokhagymát. Amint megpirultak, adjuk hozzá a paprikát – sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk őket pár percig. Tegyük félre, hagyjuk, hogy őket kihűlni.
Egy nagyobb tálba keverjük össze a parmezánt a túróval, tojással, a már megpirított zöldségekkel, illetve a balazsikommal.
Csepegtettünk egy kevés olajat a gombafejekre, majd sózzuk, borsozzuk őket ízlés szerint – ezután töltsük bele a már összedolgozott sajtos – túrós masszát, kanalazzunk rá egy keveset a mariana szószból, s szórjunk rá parmezánt.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, kenjünk rá egy kevés olívaolajat, majd helyezzük rá a gombákat. 20 – 25 perc alatt süssük őket készre. Bazsalikomlevéllel tálaljuk őket.
Nem tudod, mivel dobd fel lakásodat a tavasz megérkeztével? Inspirálódj Te is galériánkból – ezek a virágcsokrok a Te otthonodat is meséssé fogják varázsolni!
#GALERIA-91#
2. Négysajtos rakott kel
Hozzávalók (4 adag)
- 50 dkg édesburgonya
- 0,5 fej kelkáposzta
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 1 db leveskocka
- 2 dl tej
- 5 dkg márványsajt
- 5 dkg mozzarella
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 dkg reszelt parmezán
- só, bor, őrölt szerecsendió ízlés szerint
Karikázzuk fel az édesburgonyát nagyjából 5 mm-es szeletekre, majd főzzük őket puhára a leveskockával elkevert vízben. Ahogy megpuhultak, szűrjük le őket.
Csíkozzuk fel a kelkáposztát, majd blansírozzuk, s szűrjük le.
A mártáshoz egy kisebb lábasban olvasszuk fel a vajat, majd apránként, folyamatos keverés mellett szórjuk bele a lisztet. Csorgassuk hozzá a tejet, majd egy habverő segítségével folyamatosan keverjük, amíg sima nem lesz.
Ahogy mártásunk már homogén, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük hozzá a reszelt sajtokat.
Egy jénai edényben rétegezzük a zöldségeket és a mártást úgy, hogy a tetejére a négysajtos öntetünk kerüljön zárásképp.
180 fokon előmelegített sütőben, nagyjából 15 – 20 perc alatt süssük meg étkünket.