5 nyári édesség, amit elkészíthetsz otthon a kánikulában!

Rékka

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Édességrajongóként évszaktól függően mindig van a tarsolyomban egy-két tuti recept, ami passzol az adott hangulathoz. Egyszerre szeretem a változatosságot és ragaszkodom a bevált dolgokhoz, az édességek terén is. Az alábbiakban elhoztam az öt kedvenc nyári édességem receptjét, amiket könnyű megcsinálni, és nagyszerű elmajszolni a kánikula idején!

Nutellás fagylalt

Ha már nyár, nyilván a fagylalt az első, ami mindenkinek eszébe jut. Én személy szerint nagyon sok ízt szeretek, viszont nem tudok sokat enni. De sokan épp fordítva vannak ezzel: rengeteget el tudnak tüntetni, de csak a kedvenc ízeikből. Most egy nutellás fagylalt receptjét mutatom, mivel még nem találkoztam olyannal, aki a nutellára „Fúúúúúúj”-jal reagált volna.

Hozzávalók

•    5 dl habtejszín
•    340 g sűrített tej
•    10 dkg étcsokoládé
•    20 dkg nutella
•    2 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

A csokit megolvasztjuk, kissé visszahűtjük. A tejszínt 15 percre fagyasztószekrénybe tesszük. A nutellát, a kakaót, a sűrített tejet és a felolvasztott csokoládét összekeverjük. Hozzáadjuk a jól lehűtött tejszínt és addig verjük, amíg tejföl sűrűségűvé nem válik. Minimum 3 órára fagyasztószekrénybe tesszük. Ha letelt az idő, kezdődhet a nassolás!

hirdetes

Madártej

A madártej igazi klasszikus, nagymamám is csinálta, én is csinálom. Személy szerint annyira szeretem, hogy többször rosszullétig tömtem vele magam. Sok receptet kipróbáltam már, de mindent egybevetve – a hozzávalók mennyiségét, az készítés idejét-bonyolultságát nézve – ez az alábbi recept lett a befutó. Lássuk!

Hozzávalók

•    6db tojássárgája    
•    8dkg cukor    
•    1db vaníliarúd    
•    6dl zsíros tej    
•    3db tojásfehérje    
•    1csip só

Elkészítés

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, amíg a tojássárgája kissé kifehéredik. Ekkor apránként hozzácsurgatjuk a tejet, jól elkeverjük, majd alacsony tűzön feltesszük főni, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik – nem szükséges felforralni. Végül lehűtjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük egy kézi habverő segítségével. (Az a jó, ha már olyan kemény, hogy szinte lefordul a keverőlapátról.) Ezután egy gyorsító trükköt alkalmazunk, amihez egy vízforralóban vizet forralunk, majd a kemény, felvert tojásokat ezzel a felforrt vízzel vékony sugárban csurgatva leforrázzuk. (Ettől a hőkezeléstől a tojások fehérje teljesen megfő, szépen keményedik, és a víz tetején marad.) Kanállal remekül adagolható, formázható és nem kell attól tartanunk, hogy a vízben főzéskor szétesik. Az így kapott habgaluskákat kínáljuk a kihűlt madártej tetejére.

hirdetes

Az édességdömping épp csak elindult! A következő oldalon még három isteni finom (és nem túl bonyolult) nyári édesség receptjét találod!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Alkotás Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország Szórakozás

Szótár

Biros Péter

Biros Péter: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. 3-szor Olimpiát, egyszer vb-t és... Tovább

Jánoshegy

 A János-hegy a Budai-hegység negyedik legmagasabb csúcsa, egyben Budapest legmagasabb... Tovább

Tovább a lexikonra