Mindegyik országnak megvan a saját kultúrája, ezzel együtt érkezési szokásaik is eltérőek lehetnek. Amennyiben külföldön járunk, néhány ezek közül furcsa lehet, az ételekről már nem is beszélve. Pedig, vannak olyanok, amiket érdemes lenne a mi életmódunkba is beleépíteni, hiszen rendkívül praktikusak lehetnek egészségünk szempontjából. Mostani cikkemben hoztam Nektek egy rövidebb összefoglalót, mik azok a szokások, melyek a külföldiek számára megdöbbentőek lehetnek, valamint mik azok, amik nekünk tűnhetnek furcsának, mégis kifizetődőek hosszútávon!
Lássuk, nekünk milyen furcsa szokásaink lehetnek külföldi szemmel
Belegondoltál már abba, miket használsz majdnem minden ételedhez, illetve mit fogyasztasz leggyakrabban? Ezek nem mások, mint a hagyma, paprika, tejföl.
Legtöbb ételünk készítése azzal kezdődik, hogy egy-két hagymát felszeletelünk hozzá, valamint őrölt paprikával való ízesítéssel végződik. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a legtöbb magyar imádja a töltött paprikát, lecsót, és még a hegyes erősről, valamint az Erős Pistáról szó sem esett. Egyszóval, mi lenne velünk nélkülük?
A tejföl azért számíthat furcsaságnak, mert külföldön annyira nem elterjedt gyártása. Nem véletlen, hogy ebből az okból kifolyólag a legtöbb külföldön élő magyarnak ez hiányzik a legjobban, hiszen két kezünk sem lenne elég ahhoz, hogy összeszámoljuk, mennyi étel mellé fogyasztjuk.
Mi jellemző még konyhánkra?
Érdemes még arról is szót ejteni, hogy hazánkban a belsőségek is nagy népszerűséggel bírnak. A zúzapörkölt, pacalpörkölt és reszelt májjal egy-egy külföldit könnyen ki lehet kergetni a világból, a sült vérről, valamint a disznósajtról már nem is beszélve. Vannak országok, ahol maga a disznóvágás is furcsának tűnhet.
A másik szembetűnő dolog az lehet, hogy képesek vagyunk majdnem mindent kenyérrel fogyasztani, nem állunk meg a szendvicseknél, egyes akár még köret helyett is inkább azt választják.
Viszont ezek mellett más kultúrákban is megtalálhatók olyan szokások, amik kevésbé mindennapiak.