4 szuperegyszerű fasírt recept – próbáld ki ezeket az alternatív finomságokat

TK

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A fasírt vagy fasírozott az egyik leggyakrabban fogyasztott magyar húsétel. Általában vízbe áztatott zsemlével, kenyérrel, illetve tojással készül, melyet a legkülönbözőbb fűszerekkel szoktak ízesíteni. Viszont ezt a kisebb - nagyobb húspogácsát rengetegféleképpen el lehet készíteni, lássuk most ezeket az isteni, egyszerű recepteket, melyeket elsősorban már nem hússal készítenek, viszont ugyanazt az ízélményt képesek visszaadni – kisebb változásokkal.

1.    Édesburgonya fasírt


Hozzávalók (6 adag)


-    50 dkg édesburgonya
-    2 gerezd fokhagyma
-    8 dkg bébispenót
-    1 db tojás
-    8 dkg zsemlemorzsa
-    2 evőkanál olívaolaj
-    só, bors, szerencsedió ízlés szerint


A megmosott édesburgonyákat csomagoljuk egyesével alufóliába, majd 30 percig süssük őket 200 fokon – ahogy elkészültek kanalazzuk ki húsukat.


Forrósítsunk fel 1 evőkanál olívaolajat, majd reszeljük rá a fokhagymát, szórjuk rá a spenótleveleket – folyamatos kevergetés mellett ízesítsük őket szerencsedióval, borssal, valamint sóval. 


Ahogy kicsit összefőztük spenótunkat a hagymával, vegyük le a tűzről, s adjuk a tojással együtt a burgonyapéphez. Vegyítsük hozzájuk a zsemlemorzsát, majd nagyjából 8 nagyobb fasírtot formázzunk a masszából. 

hirdetes


Végül süssük meg a fasírtokat a maradék felforrósított olajban.

 

 

Te is szeretnéd bevinni lakásodba a tavaszt? Inspirálódj akkor mostani galériánkból!

#GALERIA-91#

 


2.    Cukkinis – gombás fasírt zabpehellyel


Hozzávalók (4 adag)


-    1 db cukkini
-    15 dkg gomba
-    2 evőkanál zabpehely
-    1 db zsemle
-    2 db tojás
-    1,5 dl tej
-    1 csokor petrezselyem
-    1 csokor kapor

hirdetes
-    1 gerezd fokhagyma
-    só, bors ízlés szerint
-    olaj


Mossuk meg cukkininket, s reszeljük le héjastól. Hintsük meg sóval. majd hagyjuk állni nagyjából 20 percig – addig reszeljük le a gombákat, s áztassuk tejbe a zsömlét.


Csavarjuk ki a levet eresztett cukkini, vegyítsük a gombával, majd adjuk hozzá a tojásokat. Nyomkodjuk ki a zsemlét, s helyezzük azt is a gombás keverékünkhöz a fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, valamint a zabpehellyel. Ízesítsük a kaporral, illetve egy csipetnyi borssal. Dolgozzuk össze alaposan, majd nedves kézzel formáljunk belőle golyókat.


Forrósítsuk fel az olajat, majd, amikor már elég melegnek gondoljuk, óvatosan engedjük bele a pogácsákat – közepes lángon süssük őket világosbarnára. 


Ahogy elkészültek helyezzük őket papírtörlőre, így is felitatva róluk a felesleges olajat. Ezután már tálalható – hidegen, meleg egyaránt nagyon finom.

 

 

Amennyiben másik két isteni és szupergyors receptünk is érdekel, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Visegrádi vár

Visegrádi vár: A visegrádi vár erődítmény a Dunakanyarban, Visegrád városában. A... Tovább

Alpokalja

Az Alpok Európa egyik legjelentősebb hegylánca, mely Magyarországra sajnos szinte egyáltalán... Tovább

Tovább a lexikonra