3. Sajtos csillagtök fasírt
Hozzávalók (4 adag)
- 1 fej csillagtök
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg sajt
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
- zsemlemorzsa – gyúráshoz, hempergetéshez
Előszőr elkészítéséhez hámozzuk meg a tököt, majd vágjuk ki belső részét. Reszeljük le nagyobb lyukú reszelőn, sózzuk be, majd negyedóráig hagyjuk pihenni.
Ahogy letelt a 15 perc, facsarjuk ki tökünket, majd adjuk hozzá a tojást, reszeljük bele a vöröshagymát, fokhagymát, sajtot, aprítsuk hozzá a petrezselymet, valamint ízesítsük borssal. Dolgozzuk össze masszánkat megfelelően, a gyúrjuk össze a zsemlemorzsával.
Ahogy masszánk szépen összeállt, formáljunk belőle nedves kézzel formáljunk belőle gombócokat. Hempergessük meg őket a zsemlemorzsában, majd nem túl forró olajban közepes lángon süssük őket aranybarnára.
Tálalás előtt csöpögtessük le a fasírtokat papírtörlőn.
4. Kuszkuszos cukkinifasírt
Hozzávalók (4 adag)
- 1 db nagyobb cukkini
- 2 db közepes krumpli
- 2 db közepes répa
- 1,5 dl kuszkusz
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sajt
- 1 db vöröshagyma
- só, bors ízlés szerint
A mártáshoz
- 1 kevés citromlé
- 3 evőkanál joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- bors ízlés szerint
Először készítsük el a mártást, amihez keverjük össze a hozzávalókat, dolgozzuk azokat megfelelően össze, majd helyezzük hűtőbe, hogy megfelelően összeérjen.
A fasírthoz reszeljük le a cukkinit, répát, valamint a krumplit. Nyomkodjuk ki a nedvességet a cukkiniból, törjük át a fokhagymát, illetve aprítsuk fel a vöröshagymát.
Egy tálba helyezzük bele a megfelelő mennyiségű kuszkuszt, az összes zöldséget, a két darab tojást, illetve a már lereszelt rajtot. Ízesítsük sóval, borssal, majd dolgozzuk össze masszánkat alaposan.
Töltsük a masszát szilikon muffinformákba vagy muffinsütőformába, és 200 fokon nagyjából 30 – 35 perc alatt süssük őket pirosra.
A fasírtot a már hűtőben összeért, s ezáltal elkészült mártással tálaljuk.
Neked melyik receptünk tetszett legjobban?