Mit főzzek a hétvégén? Egyszerű és gyors receptek mindenkinek!

TK

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Mindenki igyekszik különös odafigyeléssel kiválasztani, mit is készítsen el hétvégén asztalára, bár a döntés nem mindig egyszerű. Mostani cikkemben segítek Nektek, hiszen ezek az isteni, gyors, egyszerű ételek mindenki tetszését el fogják majd nyerni!

1.    Egyszerű almakrémleves


Hozzávalók (4 adag)


-    7 darab alma (6 + 1)
-    100 g cukor
-    1 evőkanál vaj
-    200 ml habtejszín (30%-os)
-    600 ml víz
-    4 darab szegfűszeg
-    1 rúd fahéj
-    1 db csillagánizs
-    1 citromból nyert citromlé
-    1 citromból nyert citromhéj
-    só ízlés szerint (általában egy csipet elég)


Az almakrémleves elkészítéséhez előszőr mossuk, hámozzuk majd kockázzuk fel a hat almát. Ezután olvasszuk meg vajon a cukrot, majd dobjuk rá az almaszeleteket. Forgassuk kicsit át őket, öntsünk rájuk egy kisebb mennyiségű vizet, majd adjuk hozzá a fűszereket, a citrom levét, valamint héját. Sózzuk meg ízlés szerint és főzzük össze a levesünk alapját, amíg az almák puhák nem lesznek. Ez megközelítőleg 8 – 10 percet vesz majd igénybe.


Ezután vegyük ki a darabos fűszereket, majd krémesítsük levesünket egy botmixer segítségével. Adjuk hozzá a tejszínt – utána forraljunk még egyet rajta.

hirdetes


Tisztítsuk meg a megmaradt almát, illetve szeleteljük fel. Karamellizáljuk két evőkanál cukorra.


Várjuk meg még levesünk kihűl, majd jéghidegen, esetleg, ha úgy szeretnénk, meleg, a karamellizált almaszeletekkel díszítve tálaljuk.

 

Szeretnéd lakásodba is bevinni a tavaszt? Akkor inspirálódj galériánkból!

#GALERIA-91#


2.    Sajtos, zöldségekkel töltött fasírozott


Hozzávalók (4 adag)


A húshoz


-    2 db tojás
-    70 dkg darált sertéshús
-    2 db zsemle
-    5 evőkanál zsemlemorzsa
-    2 evőkanál finomliszt
-    1 nagyobb darab vöröshagyma
-    2 teáskanál fűszerpaprika
-    4 evőkanál napraforgó olaj
-    só ízlés szerint
-    bors ízlés szerint


A töltelékhez


-    1 kápia paprika
-    5 db újhagyma

hirdetes
-    20 dkg tömlős krémsajt


A tetejére


-    1 db tojás


Első lépésként pucoljuk meg a vöröshagymát, majd kockázzuk azt fel, olajon kicsit dinszteljük meg. Áztassuk vízbe a zsemléket, majd nyomkodjuk őket ki.


Tegyük a darált húst egy tálba, majd adjuk hozzá a már megdinsztelt vöröshagymát, a tojást, valamint a már kinyomkodott zsemléket.


Hintsük meg a húst a fűszerpaprikával, ízlés szerint sóval, borssal. Dolgozzuk össze jó alaposan a hozzáadott zsemlemorzsával, liszttel.


Egy deszkára vagy az asztalra terítsünk folpackot. Helyezzük rá az összedolgozott húsmasszánkat, s igazítsuk olyan téglalapra, amilyen hosszú majd tepsink lesz.

 

 

Amennyiben érdekel receptünk folytatása, valamint a másik két étel is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia

Szótár

2010-es választások

 A 2010-es magyarországi országgyűlési választás volt a hatodik a rendszerváltás után.... Tovább

Magyar parlagi szamár

Magyar parlagi szamár: Az időszámítás előtt négyezer évvel Afrikában élt, és a Földközi... Tovább

Tovább a lexikonra