Mindenki igyekszik különös odafigyeléssel kiválasztani, mit is készítsen el hétvégén asztalára, bár a döntés nem mindig egyszerű. Mostani cikkemben segítek Nektek, hiszen ezek az isteni, gyors, egyszerű ételek mindenki tetszését el fogják majd nyerni!
1. Egyszerű almakrémleves
Hozzávalók (4 adag)
- 7 darab alma (6 + 1)
- 100 g cukor
- 1 evőkanál vaj
- 200 ml habtejszín (30%-os)
- 600 ml víz
- 4 darab szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 1 db csillagánizs
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 citromból nyert citromhéj
- só ízlés szerint (általában egy csipet elég)
Az almakrémleves elkészítéséhez előszőr mossuk, hámozzuk majd kockázzuk fel a hat almát. Ezután olvasszuk meg vajon a cukrot, majd dobjuk rá az almaszeleteket. Forgassuk kicsit át őket, öntsünk rájuk egy kisebb mennyiségű vizet, majd adjuk hozzá a fűszereket, a citrom levét, valamint héját. Sózzuk meg ízlés szerint és főzzük össze a levesünk alapját, amíg az almák puhák nem lesznek. Ez megközelítőleg 8 – 10 percet vesz majd igénybe.
Ezután vegyük ki a darabos fűszereket, majd krémesítsük levesünket egy botmixer segítségével. Adjuk hozzá a tejszínt – utána forraljunk még egyet rajta.
Tisztítsuk meg a megmaradt almát, illetve szeleteljük fel. Karamellizáljuk két evőkanál cukorra.
Várjuk meg még levesünk kihűl, majd jéghidegen, esetleg, ha úgy szeretnénk, meleg, a karamellizált almaszeletekkel díszítve tálaljuk.
Szeretnéd lakásodba is bevinni a tavaszt? Akkor inspirálódj galériánkból!
#GALERIA-91#
2. Sajtos, zöldségekkel töltött fasírozott
Hozzávalók (4 adag)
A húshoz
- 2 db tojás
- 70 dkg darált sertéshús
- 2 db zsemle
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 nagyobb darab vöröshagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 4 evőkanál napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A töltelékhez
- 1 kápia paprika
- 5 db újhagyma
A tetejére
- 1 db tojás
Első lépésként pucoljuk meg a vöröshagymát, majd kockázzuk azt fel, olajon kicsit dinszteljük meg. Áztassuk vízbe a zsemléket, majd nyomkodjuk őket ki.
Tegyük a darált húst egy tálba, majd adjuk hozzá a már megdinsztelt vöröshagymát, a tojást, valamint a már kinyomkodott zsemléket.
Hintsük meg a húst a fűszerpaprikával, ízlés szerint sóval, borssal. Dolgozzuk össze jó alaposan a hozzáadott zsemlemorzsával, liszttel.
Egy deszkára vagy az asztalra terítsünk folpackot. Helyezzük rá az összedolgozott húsmasszánkat, s igazítsuk olyan téglalapra, amilyen hosszú majd tepsink lesz.