A töltelék elkészítéséhez daraboljuk fel a paprikát, valamint a hagymát zöldjével együtt, s keverjük őket össze a tömlős krémsajttal.
Oszlassuk le a masszánkon a zöldséges-sajtos krémet, majd óvatosan tekerjük fel. Kenjünk ki egy nagyobb tepsit olajjal, majd helyezzük bele fasírozottunk alapját. A tetejét kenjük meg egy felvert tojással, és 180 fokon nagyjából 45 perc alatt süssük aranybarnára, készre.
3. Csavart sonkás tészta egyszerűen
Hozzávalók (2 adag)
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 evőkanál sertészsír
- 1 db leveskocka
- 20 dkg sonka
- 5 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 50 dkg fusilli tészta
- 2 csipet kakukkfű
- 2 csipet rozmaring
- 2 csipet bazsalikom
- 1 teáskanál petrezselyem
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Sonkás tésztánk elkészítéséhez először daraboljuk fel vöröshagymánkat, majd í zsírban fonnyasszuk meg őket. Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott sonkát is.
Ízesítsük a fűszerekkel – sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet.
Oldjuk fel a leveskockát egy kisebb mennyiségű vízben, majd öntsük rá a hagymás sonkás alapunkra. Enyhén pároljuk össze őket.
Főzzük ki a tésztát a csomagolásán található utasítások szerint.
Keverjük a tejfölt az érkezési keményítővel simára, majd öntsük ragunkhoz.
Forraljuk össze jól, majd öntsük hozzá a már kifőtt tésztát is.
Ahogy jól összedolgoztuk a tésztát a sonkás szósszal, már tálalhatjuk is.
4. Desszertnek habos epres pite, gluténmentesen
Hozzávalók (5 adag)
A pitéhez
- 300 g rizsliszt
- 100 g porcukor
- 1 db tojás
- 200 g tejmentes margarin
A töltelékhez
- 3 evőkanál cukor
- 600 g eper
A habhoz:
- 200 g cukor
- 3 db tojásfehérje
Először a pite alapot fogjuk elkészíteni, ehhez morzsoljuk össze a tészta hozzávalóit, majd gyúrjuk őket cipóvá. Tegyük legalább fél órára ezután hűtőbe masszánkat – ezalatt mossuk meg az epreket, vágjuk félbe azokat.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd tegyük egy piteformába – figyeljünk oda, hogy a széleire is jusson belőle. Tegyük előmelegített sütőbe – 180 fokon süssük nagyjából 8 – 10 percig.
Ezután vegyük ki a sütőből, rakosgassuk rá az epreket, szórjuk meg kevés cukorral, majd toljuk vissza tésztánkat még 10 percig sülni.
Kezdjük el a tojásfehérjéket habbá verni, majd, ha az már kemény, akkor kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot. Töltsük a kész habot egy habzsákba, majd nyomjuk piténkre. Ezután érdemes még 5 percre visszahelyezni sülésre süteményünket, de vigyázzunk vele, mert ilyenkor már könnyen leéghet.
Langyosra hűtve, szeletelve tálaljuk.
Neked melyik recept tetszett a legjobban?