hirdetes

Mit főzzek a hétvégén? Egyszerű és gyors receptek mindenkinek!

TK
Egyszerű almakrémleves

A töltelék elkészítéséhez daraboljuk fel a paprikát, valamint a hagymát zöldjével együtt, s keverjük őket össze a tömlős krémsajttal.


Oszlassuk le a masszánkon a zöldséges-sajtos krémet, majd óvatosan tekerjük fel. Kenjünk ki egy nagyobb tepsit olajjal, majd helyezzük bele fasírozottunk alapját. A tetejét kenjük meg egy felvert tojással, és 180 fokon nagyjából 45 perc alatt süssük aranybarnára, készre.


3.    Csavart sonkás tészta egyszerűen


Hozzávalók (2 adag)


-    1 nagyobb fej vöröshagyma
-    2 evőkanál sertészsír
-    1 db leveskocka
-    20 dkg sonka
-    5 evőkanál tejföl
-    1 evőkanál étkezési keményítő
-    50 dkg fusilli tészta
-    2 csipet kakukkfű
-    2 csipet rozmaring
-    2 csipet bazsalikom
-    1 teáskanál petrezselyem
-    só ízlés szerint
-    bors ízlés szerint


Sonkás tésztánk elkészítéséhez először daraboljuk fel vöröshagymánkat, majd í zsírban fonnyasszuk meg őket. Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott sonkát is.

hirdetes


Ízesítsük a fűszerekkel – sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet.
Oldjuk fel a leveskockát egy kisebb mennyiségű vízben, majd öntsük rá a hagymás sonkás alapunkra. Enyhén pároljuk össze őket.


Főzzük ki a tésztát a csomagolásán található utasítások szerint.


Keverjük a tejfölt az érkezési keményítővel simára, majd öntsük ragunkhoz. 


Forraljuk össze jól, majd öntsük hozzá a már kifőtt tésztát is.


Ahogy jól összedolgoztuk a tésztát a sonkás szósszal, már tálalhatjuk is.


4.    Desszertnek habos epres pite, gluténmentesen


Hozzávalók (5 adag)


A pitéhez


-    300 g rizsliszt 
-    100 g porcukor
-    1 db tojás
-    200 g tejmentes margarin


A töltelékhez


-    3 evőkanál cukor
-    600 g eper


A habhoz:


-    200 g cukor
-    3 db tojásfehérje


Először a pite alapot fogjuk elkészíteni, ehhez morzsoljuk össze a tészta hozzávalóit, majd gyúrjuk őket cipóvá. Tegyük legalább fél órára ezután hűtőbe masszánkat – ezalatt mossuk meg az epreket, vágjuk félbe azokat.

hirdetes


A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd tegyük egy piteformába – figyeljünk oda, hogy a széleire is jusson belőle. Tegyük előmelegített sütőbe – 180 fokon süssük nagyjából 8 – 10 percig.


Ezután vegyük ki a sütőből, rakosgassuk rá az epreket, szórjuk meg kevés cukorral, majd toljuk vissza tésztánkat még 10 percig sülni.


Kezdjük el a tojásfehérjéket habbá verni, majd, ha az már kemény, akkor kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot. Töltsük a kész habot egy habzsákba, majd nyomjuk piténkre. Ezután érdemes még 5 percre visszahelyezni sülésre süteményünket, de vigyázzunk vele, mert ilyenkor már könnyen leéghet.


Langyosra hűtve, szeletelve tálaljuk.


Neked melyik recept tetszett a legjobban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szeged

Magyarország harmadik legnépesebb városa (161 000 fő), a Dél-Alföld legnagyobb városa,... Tovább

Pannonhalmi Bencés Főapátság

Pannonhalmi Bencés Főapátság és természeti környezete:  Kulturális örökség, mely... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia