Házi levendula szörp recept

ZH

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Végre itt van a levendula szezon, és egyre több gyönyörű levendula mezőn szüretelhetünk kedvünkre, vagy itt az ideje a kertből is begyűjteni az illatos lila virágokat. A levendulának nagyon sok felhasználási módja van, főleg az illatából adódóan, imádják használni a különböző kozmetikumokhoz, illatosítókhoz, de gasztronómiai szempontból is egyre népszerűbb. Most hoztunk nektek egy házi levendula szörp receptet, ami frissen tart egésznap a nyári melegben!

Házi levendula szörp recept


Házi levendula szörpöt igazán egyszerűen készíthetünk és még sok alapanyag sem kell hozzá! Koronázd meg a nyári limonádékat egy kis levendula szörppel, hidd el mindenki imádni fogja ezt a frissítőt! 

Házi levendula szörp hozzávalói


•    körülbelül 50 szál levendula (körülbelül 150-200 gramm)
•    2 kilogramm cukor
•    2 liter víz
•    2 darab citrom
•    1 evőkanál citromsav

A házi levendula szörp elkészítése


A házi levendula szörp elkészítéséhez először is szükségünk lesz egy nagy lábara, amelyben bőven elfér a 2 liter vizünk. Ha meg is találtuk a megfelelő lábast, akkor öntsük vele a 2 kiló cukrot és a citromsavat, majd öntsük fel a 2 liter vízzel. Mossuk meg alaposan a citromjainkat, majd szeleteljük fel őket karikákra és tegyük hozzá a vízhez, majd forraljuk fel.

hirdetes


Miközben a víz forr, addig távolítsuk el a levendula szirmokat a szárról, az alsó részétől haladva egyetlen mozdulattal egyszerűen húzzuk le a szárról egy nagyobb tálba és tisztítsuk meg őket!


Ha felforrt a víz, forrázzuk le vele a megtisztított levenduláinkat, majd legalább egy napig pihentessük lefedve. Készítsünk elő holnapra üvegeket, amikben a szörpöt szeretnénk tárolni.

hirdetes


Másnap szűrjük át a levet és öntsük vissza a fazékba, hogy újra felforralhassuk, majd még melegen öntsük az előkészített üvegekbe! Jól zárjuk le az üvegek száját és fejjel lefelé hagyjuk őket pihenni körülbelül 15 percig! Ezt követően fordítsuk vissza az üvegeket és bugyoláljuk be szorosan egy konyharuhával, hogy így pihentessük éjszakára.


Másnap már fogyaszthatjuk is, ilyen egyszerű a házi levendulaszörp készítése! 


 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Gasztronómia

Szótár

Kékfrankos

Kékfrankos: A kékfrankos a szőlőfélék családjába, a bortermő szőlőkhöz tartozó... Tovább

Szinyei Merse Pál

Szinyei Merse Pál: Szinyei Merse Pál magyar festő volt az 1800-as évek közepétől, az 1900-as... Tovább

Tovább a lexikonra