Idén karácsonykor mindenki ezt a bejglit fogja sütni!

Bettina

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A legtöbben akik bolti bejglit vesznek , de érdemes oda figyelni erre. A legtöbb amit boltban lehet kapni bejgli, igazán  nem is nevezhető bejglinek. Süsd meg magadnak és családnak a bejglit. Ha ezt a receptet választod, akkor biztos, hogy nem fog szétrepedni a bejgli teteje.

Süsd meg te is a repedés mentes bejglit:



Mindig nagyon féltem bejglit sütni, mert folyton azt hallom mindenkitől, hogy milyen nehéz és marcerás, illetve tuti nem fog sikerülni úgy, hogy ne repedjen szét. De egyszer eljött az elhatározás, hogy kipróbálom magam a konyhában és megsütöm én ezt a bejglit úgy, hogy az nem fog elrepedni. Lássatok csodát, nem akartam hinni a szememnek, sikerült!




Ezekre lesz szükséged:

Tésztához:

  • 50-55 dkg liszt (ez attól függ hogy épp mennyit vesz fel a folyadék),
  • 15 dkg vaj,
  • 10 dkg sertészsír (én mangalica zsírt használtam),
  • 5 dkg porcukor (ez azért fontos , hogy könnyen eldolgozható legyen),
  • 2 dkg élesztő,
  • 2 db tojássárgája,
  • 1 dl tej,
  • csipet só.
  • Máktöltelék
  • 25 dkg darált mák,
  • 20 dkg porcukor (ízléstől függően),
  • 2 evőkanál méz,
  • 5 dkg mazsola,
  • reszelt citromhéj,
  • hirdetes
  • 1 -1,5dl tej.
  • Diótöltelék
  • 25 dkg darált dió
  • 12-15 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál sűrű baracklekvár
  • 0,5-1 dl tej
  • reszelt narancshéj
  • lehet még bele tenni rumot aki szereti, csoki reszeléket stb.
  • A kenéshez 1 db tojás külön a sárgája és külön a fehérje

Tészta elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk majd a vajjal zsírral porcukorral és a csipet sóval alaposan összedolgozzuk. A tejben az élesztőt futassuk fel1 kiskanál porcukorral. Ha felfutott az élesztő keverjük bele a 2 db tojássárgáját. A liszthez öntjük az élesztős tejet simára gyúrni, de ne sokáig, amint összeállt fejezzük be. Osszuk 4 felé a tésztát. Ami fontos hogy, nem szemre hanem mérjük alaposan és egységesen mérlegen, ez azért fontos hogy egyszerre süljön meg. A tölteléket is egyformán kell majd mérni bele. A 4 db tésztát folpackba teszem és min. 1 órára beteszem a hűtőbe. Hansúly a minimumom van.

hirdetes

Így készítheted el: 

Töltelék elkészítése:

Máktöltelékhez a cukorral elkevert darált mákot a forró tejjel leforrázzuk. A tej adagolásánál figyeljük a töltelék állagát, nagyon sűrű de kenhető masszának kell lennie. Ehhez még hozzáadjuk a mézet a mazsolát, illetve a reszelt citromhéjat. Diótöltelékhez a cukorral elkevert darált diót is leforázzuk forró tejjel. Ezután hozzákeverjük a baracklekvárt, mazsolát, reszelt narancshéjat, rumot.

Recept folytatódik a következő oldalon:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Retró

Szótár

Pákozdi csata

Pákozdi csata: Az 1848-49 es Szabadságharc egyik jelentős ütközete volt. Az egyik oldalon a... Tovább

Harry Houduni

Harry Houduni: Harry Houdini Weisz Erik  néven született 1874-ben, Budapesten. A világ egyik... Tovább

Tovább a lexikonra