hirdetes

Idén karácsonykor mindenki ezt a bejglit fogja sütni!

Bettina
bejgli recept

A tölteléket főzés után hagyjuk kihülni. Fontos, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon belőle. Egyenként kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Ezután rákenem a tölteléket a tésztára úgy, hogy a szélén hagyok egy kevéske üres részt. Ettől lesz formás a tekercs, tehát erre nagyon figyeljünk oda, egyik alapvető kezdő hiba tud lenni, hogy ezt sokan kihagyják. Mielőtt elkezdem feltekerni a tésztát, a tészta két rövidebb oldalán felhajtom. Így csinálok egy kis támasztékot a tölteléknek. Majd az egyik hosszanti oldalán szorosan feltekerem a tésztát. Ezt végig csinálom az összessel.

hirdetes

A sütőlemezre papírt teszek, ráhelyezem az összes bejglit. Ne legyenek túl közel egymáshoz, sütés közben megnő a térfogatuk, ha nem fér egyre inkább külön süssük meg. Lekenjük 1 db tojássárgájával, utána pihentetjük fél órát.  Megszurkálom villával a tetejét.

Előmelegített sütőben 180-190 fokon sütjük 40 -50 percig. Ha idő előtt pirulni kezd, fóliával takard le, de ne vedd ki korábban. A sütési idő függ a sütőtől lehet /30-35 perc/, hogy hamarabb megsül, ezért érdemes itt is tű próbát végezni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gulyásleves

Gulyásleves: A gulyás az egyik leghíresebb magyar ételnek számít, melyet külföldön teljesen... Tovább

A tihanyi apátság alapítólevele

A tihanyi apátság alapítólevele: Az egyik legrégebbi fennamradt írásos emlék a múltból. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Retró