A tölteléket főzés után hagyjuk kihülni. Fontos, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon belőle. Egyenként kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Ezután rákenem a tölteléket a tésztára úgy, hogy a szélén hagyok egy kevéske üres részt. Ettől lesz formás a tekercs, tehát erre nagyon figyeljünk oda, egyik alapvető kezdő hiba tud lenni, hogy ezt sokan kihagyják. Mielőtt elkezdem feltekerni a tésztát, a tészta két rövidebb oldalán felhajtom. Így csinálok egy kis támasztékot a tölteléknek. Majd az egyik hosszanti oldalán szorosan feltekerem a tésztát. Ezt végig csinálom az összessel.
A sütőlemezre papírt teszek, ráhelyezem az összes bejglit. Ne legyenek túl közel egymáshoz, sütés közben megnő a térfogatuk, ha nem fér egyre inkább külön süssük meg. Lekenjük 1 db tojássárgájával, utána pihentetjük fél órát. Megszurkálom villával a tetejét.
Előmelegített sütőben 180-190 fokon sütjük 40 -50 percig. Ha idő előtt pirulni kezd, fóliával takard le, de ne vedd ki korábban. A sütési idő függ a sütőtől lehet /30-35 perc/, hogy hamarabb megsül, ezért érdemes itt is tű próbát végezni.