Az egytálételek között biztosan Te is találsz majd olyat, ami ízlésednek megfelelő lesz, hiszen esetében nem csak zöldséges, de húsos változatokról is beszélhetünk. Mostani cikkünkben segítünk, mit főzz a hétvégén – íme, 4 egyszerű, gyors, őszi egytálétel, ami Neked is ízleni fog!
Rakott karfiol, ahogy a nagyi készíti
Hozzávalók
- 25 dkg rizs
- 1 darab vöröshagyma
- olaj
- só, bors ízlés szerint
- 50 dkg darált hús
- 1 darab nagyobb karfiol
- 5 dl tejföl
- 2 darab tojás
A rakott karfiol elkészítéséhez először az átöblített rizst kétszeres mennyiségű sós, ételízesítős vízben főzd ki.
Eközben kockázd fel a hagymát, majd egy kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a darált húst, majd fehéredésig pirítsd – sóval, borssal ízesítsd ételed alapját, majd párold meg nagyjából 20 perc alatt.
Szedd apró rózsákra a karfiolt, sós vízben főzd meg 5 – 10 perc alatt, majd csepegtesd le a rózsákat.
Keverj bele a tejfölbe sót ízlés szerint, majd add hozzá a tojásokat is.
Válassz egy nagyobb jénai tálat, rétegezd bele az összetevőket – a sorrend: karfiol, rizs, karfiol, majd az egészre öntsd rá a tejfölt.
Melegítsd elő sütődet, majd addig süsd benne ételed, míg a tejföl meg nem pirul a tetején.
Ínyenc tepsis krumpli egyszerűen
Hozzávalók
- 6 darab nagyobb burgonya
- 1 teáskanál olaj
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- 1 db pritamin paprika
- 2 evőkanál reszelt sajt
- 1 tasak mini mozzarella
- 1 doboz Mascarpone
- kakukkfű ízlés szerint
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
Ételünk elkészítéséhez először hámozd meg a krumplit, majd nagyjából fél centiméter vastagságú szeletekre vágd őket, utána 4 – 5 percig sós vízben főzd ki a zöldségeket.
Válassz egy nagyobb jénait vagy kerámia tálat – hintsd meg zsemlemorzsával, ebbe rakd bele a víztől már lecsepegtetett krumplikat. Nem gond, ha egy-két evőkanál főzővíz rájuk kerül, de arra fontos figyelned, hogy sok ne legyen, hiszen az szétáztathatja majd ételedet.
Rakj a krumplikra kisebb kupacokat a mascarponeból, helyezd rájuk a mozzarellát, valamint szórd rájuk a reszelt sajt felét. Ezután helyezzük ételünkre a paprikákat, illetve néhány szál kakukkfüvet.