4 isteni egytálétel őszre – ezeket érdemes Neked is kipróbálnod a hétvégén

TK

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az egytálételek között biztosan Te is találsz majd olyat, ami ízlésednek megfelelő lesz, hiszen esetében nem csak zöldséges, de húsos változatokról is beszélhetünk. Mostani cikkünkben segítünk, mit főzz a hétvégén – íme, 4 egyszerű, gyors, őszi egytálétel, ami Neked is ízleni fog!

Rakott karfiol, ahogy a nagyi készíti


Hozzávalók


-    25 dkg rizs
-    1 darab vöröshagyma
-    olaj
-    só, bors ízlés szerint
-    50 dkg darált hús
-    1 darab nagyobb karfiol
-    5 dl tejföl
-    2 darab tojás


A rakott karfiol elkészítéséhez először az átöblített rizst kétszeres mennyiségű sós, ételízesítős vízben főzd ki.


Eközben kockázd fel a hagymát, majd egy kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a darált húst, majd fehéredésig pirítsd – sóval, borssal ízesítsd ételed alapját, majd párold meg nagyjából 20 perc alatt.


Szedd apró rózsákra a karfiolt, sós vízben főzd meg 5 – 10 perc alatt, majd csepegtesd le a rózsákat.

Keverj bele a tejfölbe sót ízlés szerint, majd add hozzá a tojásokat is.

hirdetes


Válassz egy nagyobb jénai tálat, rétegezd bele az összetevőket – a sorrend: karfiol, rizs, karfiol, majd az egészre öntsd rá a tejfölt. 


Melegítsd elő sütődet, majd addig süsd benne ételed, míg a tejföl meg nem pirul a tetején.


Ínyenc tepsis krumpli egyszerűen


Hozzávalók


-    6 darab nagyobb burgonya
-    1 teáskanál olaj
-    2 teáskanál zsemlemorzsa
-    só ízlés szerint
-    1 db pritamin paprika
-    2 evőkanál reszelt sajt
-    1 tasak mini mozzarella
-    1 doboz Mascarpone
-    kakukkfű ízlés szerint
-    1 mokkáskanál fűszerpaprika

hirdetes


Ételünk elkészítéséhez először hámozd meg a krumplit, majd nagyjából fél centiméter vastagságú szeletekre vágd őket, utána 4 – 5 percig sós vízben főzd ki a zöldségeket.


Válassz egy nagyobb jénait vagy kerámia tálat – hintsd meg zsemlemorzsával, ebbe rakd bele a víztől már lecsepegtetett krumplikat. Nem gond, ha egy-két evőkanál főzővíz rájuk kerül, de arra fontos figyelned, hogy sok ne legyen, hiszen az szétáztathatja majd ételedet.


Rakj a krumplikra kisebb kupacokat a mascarponeból, helyezd rájuk a mozzarellát, valamint szórd rájuk a reszelt sajt felét. Ezután helyezzük ételünkre a paprikákat, illetve néhány szál kakukkfüvet.

 

Receptünk még nem ért véget – amennyiben a másik két isteni étel is érdekel, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Gyufa

Gyufa: az egyik legismertebb magyar találmány. A gyufa egyik végén gyúlékony anyaggal bevont,... Tovább

Gellért-hegy

Gellért-hegy: Budapest egyik jelképe. A Gellért-hegy Budapest I. és XI. kerületében, a Duna... Tovább

Tovább a lexikonra