Érdemes 180 fokos sütőben – alsó-felső keveréssel – 15 percig sütni ételünket – ezután megszórni ismételten zsemlemorzsával, valamint a pirospaprikával kevert reszelt parmezán keverékével is. Ezután told vissza ételed a sütőbe, majd megközelítőleg 5 perc alatt süsd ropogósra – fokozottan figyelj oda, hogy ne égesd meg.
Sütőtökös curry
Hozzávalók
- 80 dkg sütőtök – hámozva
- 40 dkg csicseriborsó konzerv
- 2 evőkanál curry paszta
- 4 dl kókusztej
- 2,5 deci zöldség alaplé
- 1 közepes vöröshagyma
- fél csokor citromfű
- 1 evőkanál kardamom
- 1 teáskanál mustármag
- 2 db lime
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál olaj
Ennek a különleges ételnek az elkészítéséhez először hámozd meg a sütőtököt, majd vágd apró darabokra – öntsd le a csicseriborsóról a folyadékot, majd öblítsd azt át.
Forrósítsd fel az olajat, majd pirítsd meg rajta az előzetesen már apróra vágott hagymát, forgasd bele a curry pasztát. Kicsit pirítsd őket meg, majd add hozzá a sütőtököt.
Néhány perc múlva öntsd rá a kókusztejet, majd közepes lángon forrásig melegítsd fel ételed alapját. Ekkor add hozzá a csicseriborsót, majd 5 – 7 percig hagyd főni, majd kapcsold le a lángot. Ilyenkor sózd meg ízlés szerint.
Locsolj rá 2 darab lime levét, majd szórd rá az aprított mentát.
Krumplis rakott csirke
Hozzávalók
- 30 dkg krumpli
- 3 darab paradicsom
- 2 darab paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 doboz tejföl
- 1 csomag bacon
- 15 dkg sajt
- só, bors ízlés szerint
A krumplis rakott csirkéhez érdemes egy magasabb falú tepsit vagy jénait választanod, melyet először kenj majd ki zsiradékkal – ekkor érdemes a sütőt is előmelegíteni 180 fokra.
Ezután hámozd meg a krumplit, majd vágd azokat ujjnyi vastagságú karikákra. Karikázd fel ezután a paprikát, a paradicsomot, a vöröshagymát is. A csirkemellfilét vágd szeletekre.
Terítsd le a krumpli felét a tepsibe, majd sózd, borsozd meg. Rakd rá a csirkemellet – szintén sózd, borsozd. Erre rétegezd a paprikát, a paradicsomot, a hagymakarikákat, majd locsold meg a tejföllel, fedd be a krumplival. Érdemes fóliával lefedni, s így sütni 45 percen át.
Amikor már a krumpli és a hús is megpuhult, akkor a fóliát érdemes levenni a rakottasról, a tetejét pedig ismételten megkenni tejföllel, megszórni reszelt sajttal, illetve a kockára vágott baconnel. Ilyen formában is tedd vissza a sütőbe, süsd addig, míg a sajt és a bacon meg nem pirul.