hirdetes

4 isteni egytálétel őszre – ezeket érdemes Neked is kipróbálnod a hétvégén

TK
Isteni egytálétel

Érdemes 180 fokos sütőben – alsó-felső keveréssel – 15 percig sütni ételünket – ezután megszórni ismételten zsemlemorzsával, valamint a pirospaprikával kevert reszelt parmezán keverékével is. Ezután told vissza ételed a sütőbe, majd megközelítőleg 5 perc alatt süsd ropogósra – fokozottan figyelj oda, hogy ne égesd meg.


Sütőtökös curry


Hozzávalók


-    80 dkg sütőtök – hámozva
-    40 dkg csicseriborsó konzerv
-    2 evőkanál curry paszta
-    4 dl kókusztej
-    2,5 deci zöldség alaplé
-    1 közepes vöröshagyma
-    fél csokor citromfű
-    1 evőkanál kardamom
-    1 teáskanál mustármag
-    2 db lime
-    só ízlés szerint 
-    1 evőkanál olaj


Ennek a különleges ételnek az elkészítéséhez először hámozd meg a sütőtököt, majd vágd apró darabokra – öntsd le a csicseriborsóról a folyadékot, majd öblítsd azt át.

hirdetes


Forrósítsd fel az olajat, majd pirítsd meg rajta az előzetesen már apróra vágott hagymát, forgasd bele a curry pasztát. Kicsit pirítsd őket meg, majd add hozzá a sütőtököt.


Néhány perc múlva öntsd rá a kókusztejet, majd közepes lángon forrásig melegítsd fel ételed alapját. Ekkor add hozzá a csicseriborsót, majd 5 – 7 percig hagyd főni, majd kapcsold le a lángot. Ilyenkor sózd meg ízlés szerint.


Locsolj rá 2 darab lime levét, majd szórd rá az aprított mentát.


Krumplis rakott csirke


Hozzávalók


-    30 dkg krumpli
-    3 darab paradicsom
-    2 darab paprika
-    2 fej vöröshagyma
-    50 dkg csirkemellfilé
-    1 doboz tejföl
-    1 csomag bacon
-    15 dkg sajt
-    só, bors ízlés szerint

hirdetes


A krumplis rakott csirkéhez érdemes egy magasabb falú tepsit vagy jénait választanod, melyet először kenj majd ki zsiradékkal – ekkor érdemes a sütőt is előmelegíteni 180 fokra.


Ezután hámozd meg a krumplit, majd vágd azokat ujjnyi vastagságú karikákra. Karikázd fel ezután a paprikát, a paradicsomot, a vöröshagymát is. A csirkemellfilét vágd szeletekre.


Terítsd le a krumpli felét a tepsibe, majd sózd, borsozd meg. Rakd rá a csirkemellet – szintén sózd, borsozd. Erre rétegezd a paprikát, a paradicsomot, a hagymakarikákat, majd locsold meg a tejföllel, fedd be a krumplival. Érdemes fóliával lefedni, s így sütni 45 percen át.


Amikor már a krumpli és a hús is megpuhult, akkor a fóliát érdemes levenni a rakottasról, a tetejét pedig ismételten megkenni tejföllel, megszórni reszelt sajttal, illetve a kockára vágott baconnel. Ilyen formában is tedd vissza a sütőbe, süsd addig, míg a sajt és a bacon meg nem pirul.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mikszáth Kálmán

Mikszáth Kálmán: Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési... Tovább

Kerecsensólyom

Kerecsensólyom: Büszke madár, melyek közül nem egy Magyarországon él. A korábban vadászatok... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia