A legfinomabb palacsintatorta receptek – ezekkel dobd fel a borongós hétköznapokat!

TK

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ahogy az idő már borongóssá válik, mindenkire ráfér, hogy valamilyen módon feldobja hangulatát – és ezt miért ne érhetnéd el egy egyszerű, isteni desszert segítségével? Most szuper recepteket mutatok, melyek egy komor őszi délutánt is meséssé tudnak varázsolni!

Egyszerű diós-lekváros palacsintatorta csokoládéöntettel


Hozzávalók


A palacsintához


-    25 dkg liszt
-    1 darab citrom reszelt héja
-    2,5 dkg élesztő
-    10 dkg kristálycukor
-    3 darab tojás
-    1 csipet só
-    1 csomag vaníliás cukor
-    3 dl tej
-    2 dl habtejszín
-    5 dkg vaj
-    olaj a sütéshez


A töltelékhez


-    darált dió
-    ízlés szerint lekvár (szilva vagy sárgabarack)
-    porcukor
-    reszelt citromhéj
-    vaníliás cukor
-    őrölt fahéj


A csokoládéöntethez


-    2 evőkanál holland kakaópor
-    2-3 evőkanál rum
-    3 teáskanál étkezési keményítő
-    5 dl tej

hirdetes
-    12 dkg csokoládé
-    3 evőkanál barna cukor
-    1 csomag vaníliás cukor


hirdetes
Isteni desszertünk elkészítéséhez először a lisztet keverjük össze a csipet sóval, majd a reszelt citromhéjjal – adjuk hozzá az összemorzsolt élesztőt is. Keverjük simára a tojásokat a cukorral, majd az állandó kevergetés mellett adjuk hozzá a tojásokhoz a tejet, a tejszínt, illetve az olvasztott vajat. Ahogy simára kevertük a lisztes keverékkel, legalább egy órát hagyjuk pihenni palacsinta alapunkat, ezután kezdjük el majd őket kisütni.


Még palacsintánk áll, béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral, majd készítsük el a lekvárt, valamint a diós töltelékez. Utóbbihoz a darált diót vegyítsük el a reszelt citromhéjjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.


Kenjük ki palacsintasütőnket olajjal, majd az alaposan átkevert tésztából csorgassunk bele egy merőkanálnyit, süssük meg a tészta alsó részét. Amikor az egyik fele már pirosra sült, akkor csúsztassuk a sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy a sült oldala legyen felfelé, majd a tetejét szórjuk meg a diós keverékkel.


A következő palacsintának is süssük meg az egyik felé, majd a sült felével felfelé borítsuk rá a diós töltelékre, ízlés szerint kenjük meg lekvárral.


Folytassuk addig a rétegezést, ameddig el nem fogy tésztánk.

 

Receptünk még nem ért véget – a folytatáshoz lapozz! A következő oldalon még egy isteni palacsintatorta elkészítését is megismerheted!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Solymári-ördöglyuk

Solymári-ördöglyuk: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék. A... Tovább

Madách Színház

Madách Színház: A 20. században több olyan színházi vállalkozás is létrejött Budapesten,... Tovább

Tovább a lexikonra