Ahogy az idő már borongóssá válik, mindenkire ráfér, hogy valamilyen módon feldobja hangulatát – és ezt miért ne érhetnéd el egy egyszerű, isteni desszert segítségével? Most szuper recepteket mutatok, melyek egy komor őszi délutánt is meséssé tudnak varázsolni!
Egyszerű diós-lekváros palacsintatorta csokoládéöntettel
Hozzávalók
A palacsintához
- 25 dkg liszt
- 1 darab citrom reszelt héja
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg kristálycukor
- 3 darab tojás
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
- olaj a sütéshez
A töltelékhez
- darált dió
- ízlés szerint lekvár (szilva vagy sárgabarack)
- porcukor
- reszelt citromhéj
- vaníliás cukor
- őrölt fahéj
A csokoládéöntethez
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 2-3 evőkanál rum
- 3 teáskanál étkezési keményítő
- 5 dl tej
- 3 evőkanál barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Még palacsintánk áll, béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral, majd készítsük el a lekvárt, valamint a diós töltelékez. Utóbbihoz a darált diót vegyítsük el a reszelt citromhéjjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
Kenjük ki palacsintasütőnket olajjal, majd az alaposan átkevert tésztából csorgassunk bele egy merőkanálnyit, süssük meg a tészta alsó részét. Amikor az egyik fele már pirosra sült, akkor csúsztassuk a sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy a sült oldala legyen felfelé, majd a tetejét szórjuk meg a diós keverékkel.
A következő palacsintának is süssük meg az egyik felé, majd a sült felével felfelé borítsuk rá a diós töltelékre, ízlés szerint kenjük meg lekvárral.
Folytassuk addig a rétegezést, ameddig el nem fogy tésztánk.