A legfelső palacsintát már ne kenjük meg lekvárral, ne szórjuk meg dióval sem.
160 fokra melegítsük elé a sütőt, majd nagyjából 30 percig süsük édességünket – a sütőből kivéve hagyjuk majd hűlni a tepsin.
Keverjük simára a keményítőt egy kevés tejjel, majd a maradékot melegítsük fel. Vegyük le ezután a tűzről, tördeljük bele a csokoládét, majd keverjük addig, amíg az el nem olvad. Ezután keverjük hozzá a cukrot, a kakaót, a rumot, majd az imént összedolgozott keményítős tejet. Tegyük vissza a tűzre, majd kevergetés mellett nagyjából 10 perc alatt dolgozzuk öntetünket sűrűre.
A már kihűlt palacsintatortánk tetejét ízlés szerint csorgassuk meg a csokiöntettel, majd szórjuk meg darált dióval. Tálaláskor, ahogy felszeleteljük édességünket, a maradék csokoládéöntetet kínáljuk hozzá külön.
Egyszerű narancsos – túrós palacsintatorta
Hozzávalók
A palacsintához
- 25 dkg liszt
- 1 evőkanál cukor
- 2 darab tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 4 dl tej
- 3 dkg olvasztott vaj
- szódavíz
A töltelékhez
- 50 dkg túró
- 1 darab narancs
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor
- 2 dl tejföl
A tetejére
- 05 narancslikőr
- 1 csomag vaníliás puding
- 3,5 dl narancslé
Az isteni palacsintatorta elkészítéséhez először szitáljuk a lisztet egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a tojásokat, a kétféle cukrot, majd a sót és a tejet is – dolgozzuk össze a hozzávalókat simára. Adjunk hozzá ezután annyi szódavizet, hogy közepesen sűrű legyen masszánk. Végül tésztánkhoz keverjük hozzá a már megolvasztott vajat. Pihentessük azt legalább 30 percig, majd felforrósított, olvasztott vajjal kikent serpenyőben süssük azokat készre.
A túrós krém hozzávalóit, a túrót, a tejfölt, a narancs lereszelt héját, a vaníliás cukrot és a porcukrot dolgozzuk krémesre, majd minden palacsintára simítsunk töltelékünkből megközelítőleg 2 – 3 evőkanállal, rétegezzük palacsintáinkat egymásra.
1 deci narancslével keverjük simára a pudingport, majd a többit a cukorral és a likőrrel forraljuk fel, ehhez keverjük a pudingos narancslevet. Állandó keverés mellett várjuk meg, még be fog sűrűsödni, majd simítsuk azt tortánk tetejére.