Íme, a tökéletes karamellizált hagyma titka - készítsd el Te is egyszerűen

TK

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Vannak olyan ételek, melyeket macerásabb elkészíteni, mint társaikat, mégis érdemes velük foglalkozni, hiszen a végeredmény finomabb lehet, mint várnánk. A karamellizált hagyma is közéjük tartozik, ugyanakkor most segítünk, hogyan könnyítheted meg dolgodat.

A karamellizált hagyma az egyik legjobb dolog, ami különleges ízt kölcsönözhet ételeidnek – általában lilahagymából készül. Abban az esetben, ha szeretnéd megismerni, hogy melyik hagymát mire érdemes felhasználnod, ebből a cikkünkből megteheted.


A klasszikus megoldás szerint a hagyma lassú tűzön, órákon át készül – ez adja majd azt a ragacsos, mélybarna, édes készítményt, amit szinte mindenki szeret, pakol húsokhoz, zöldségekhez, illetve még szendvicsekhez is. Azonban a hosszadalmas készületek miatt egyre kevesebben látnak hozzá, hiszen sokaknak nincs se ideje, se türelme elkészítéséhez, arról nem is beszélve, hogy ez az étel érthető módon állandó figyelmet igényel. Mégis, van egy megoldás, amivel kikerülheted a hosszú sürgést-forgást konyhádban!

hirdetes


Mi a titka a tökéletes karamellizált hagymának?


A titok a készítése közbeni hőben rejlik – ennek éppen annyira kell majd erőteljesnek lenni, hogy a hagymadarabok nem túl intenzíven, saját gőzükben képesek legyenek megpirulni. Ezáltal saját cukortartalmuk képes lesz majd karamellizálódni – éppen ellentétes gyorsasággal, mint például a raguknál.


A hagymának tehát állandó, egyenletes hő kell, illetve olyan környezet, ami ezen kívül még egy enyhe nedvességet is biztosít számára. Erre pedig a sütő is pont tökéletes!

hirdetes


Készíts Te is karamellizált hagymát egyszerűbben


Az imént említett kritériumokat képes egy zárt sütő is biztosítani, amennyiben azt a megfelelő módon állítjuk be. Ezzel pedig képesek lehetünk nagyobb mennyiségű időt spórolni, illetve a figyelmünket sem kell túlzottan rá fordítanunk készülése közben.


Amennyiben így szeretnéd ételedet elkészíteni, akkor először melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra, majd keress egy nagyobb tepsit! 

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Magyar akácméz

Magyar akácméz: Hungarikum, mely messze földön híres. A magyar akácméz világos, lágy,... Tovább

Régi idők

A retro stílus valahogy mindenképpen kötődik hozzánk. Hogy miért? Mert vannak emlékeink a... Tovább

Tovább a lexikonra