Ahogy megérkezett a jó idő, már mindenkinek igyekeznie kellene könnyedebb ételeket fogyasztani – mostani cikkünkben segítünk, mutatjuk mit érdemes főznöd a melegebb napokra! 4 szuperegyszerű, könnyen elkészíthető ételt mutatok most Nektek, melyek közül biztosan Te is ki tudod majd választani a Neked tetszőt – ismerd meg őket Te is!
1. Egyszerű kapros-tejszínes csirkemell
Hozzávalók (4 adag)
- 70 dkg csirkemell
- 2 evőkanál vaj
- 4 evőkanál liszt
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- egy fél kígyóuborka
- 1 csomag/csokor kapor
- 30 dkg habtejszín
- 5 dl húslevesalaplé
- só, bors ízlés szerint
- csirkefűszersó, szerecsendió ízlés szerint
Ételünk elkészítéséhez töröljük át a húst papírtörlővel, majd vágjuk azt csíkokra, majd vágjuk fel a hagymát is – utóbbit dinszteljük meg a 2 evőkanál vajunkon. Sózzuk, borsozzuk meg a csirkemellet, szórjuk rá a fűszersót is, majd ízesítsük egy-két csipet szerecsendióval.
Ahogy befűszereztük húsunkat, adjuk hozzá a már megdinsztelt hagymához, keverjük őket át, majd szórjuk rá a kevés lisztet. Közepes lángon időnkénti keverés mellett pároljuk puhára csirkemellünket.
Míg csirkemellünk puha lesz, addig csíkozzuk fel az uborkát, majd szedjük le a kaprot a száráról, majd aprítsuk fel azt is.
Amikor a csirkemell megpuhult, keverjük hozzá az imént felvágott zöldséget, valamint a kaprot – viszont már ne süssük tovább.
Öntsük hozzá a húslevesalapot, majd pár perc után a tejszínt is – addig főzzük közepes lángon, amíg a mártás egy kicsit be nem sűrűsödik, viszont figyeljünk oda, hogy ne főzzük túl, ugyanis az uborka rendkívül könnyen szétfő.
Köretnek készítsünk hozzá rizst, tésztát, esetleg burgonyakrokettet.
2. Sajtos rakott zöldségek
Hozzávalók (4 adag)
- 1 darab padlizsán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 darab kápia paprika
- 1 darab cukkini
- 15 dkg vöröslencse
- 25 dkg grillsajt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 dl húslevesalaplé
- 2 teáskanál édeskömény
- só, bors ízlés szerint
Rakott zöldségünk elkészítéséhez először mossuk meg a zöldségeket, majd hámozzuk ki a paprikát, vágjuk darabokra húsát, kockázzuk a padlizsánt, illetve az édesburgonyát, valamint a cukkinit is szeleteljük vékonyra.