Olajozzunk ki egy tepsit, majd helyezzük bele a már előkészített zöldségeket – ezután hintsük meg őket köménnyel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk ételünket, majd forgassuk át a zöldségeket alaposan.
200 fokos sütőben megközelítőleg negyedóráig süssük ételünket. Ezután adjuk hozzá a vöröslencsét, öntsük fel azt az alaplével. Ezután süssük még 15 – 20 percig, hagyjuk, hogy összesüljenek az ízék.
A sütőt lehetőleg kapcsoljuk grill fokozatra, borítsuk be a keveréket szeletelt sajttal, majd toljuk vissza a sütőbe ételünket nagyjából 5 – 8 percig. Grillezzük azt aranyszínűre, majd még forrón tálaljuk.
3. Villámgyors vanília fagylaltos meggyleves
Hozzávalók (6 adag)
- 1 kg meggy
- 4 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanálnyi citromsav
- 2 evőkanál keményítő
- 2 db citromfű levél
- 1 liter tej
Tegyünk fel főni 30 – 40 dkg meggyet, adjuk hozzá a citromsavat, valamint a négy kanál cukrot – a víz mennyisége éppen annyi legyen, hogy ellepje meggyeinket. Főzzük nagyjából 5 percig, ezzel elérve, hogy a meggy kiadja levét.
Eközben a keményítőt keverjük csomómentesre 1 dl vízzel, majd adjuk hozzá a meggyhez.
Főzzük levesünket alacsony lángon, amíg be nem sűrűsödik, majd húzzuk le a tűzről. Keverjük bele levesünkbe a hideg, megmaradt gyümölcsöt – keverjük el őket jól. Fokozatosan öntsük hozzá a hideg tejet is, folytonos kevergetés mellett.
Hűtsük le jól levesünket, majd egy-két gombóc fagylalttal, valamint a citromfű leveleivel tálaljuk ételünket.
4. Spenótos-fetás töltött csirkemell
Hozzávalók (2 adag)
- 2 db csirkemellfilé
- 10 dkg bébispenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg natúr krémsajt
- olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Először aprítsuk fel a spenótot, majd keverjük össze azt a krémsajttal, illetve az áttört fokhagymával – ezután morzsoljuk hozzá a feta sajtot, majd ízesítsük sóval, borssal, dolgozzuk össze a hozzávalókat alaposan.
Mossuk meg a csirkemellet, majd töröljük azt át – oldalt vágjuk be őket a háromnegyedükig, majd ebbe a „zsebbe” kanalazzuk bele a tölteléket.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a húsokat is, majd egy serpenyőben, felmelegített olajban pirítsuk őket fehérre.
Miután elősütöttük csirkemelleinket, helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokon süssük őket készre megközelítőleg 20 perc alatt.
Neked melyik recept tetszett a legjobban?