4 szuper, könnyű vacsora a nyári időszakra, akár már fél óra alatt

TK

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Fontos, hogy a nyári hőségben könnyed ételeket fogyasszunk nem csak ebédre, de vacsorára is. Mostani cikkünkben 4 olyan ételt mutatunk be Nektek, amiket akár már fél óra alatt elkészíthettek – a legegyszerűbb módokon. Ezeket a recepteket Neked is érdemes lesz még a nyáron kipróbálnod!

Tejszínes lecsós penne


Hozzávalók


-    40 dkg penne
-    10 dkg bacon
-    1 fej vöröshagyma
-    1 db piros kaliforniai paprika
-    1 db sárga kaliforniai paprika
-    1 evőkanál olaj
-    2 dl cukrozatlan habtejszín
-    fél csokor petrezselyem
-    1 teáskanál paradicsompüré
-    só, bors ízlés szerint


Ételünk elkészítéséhez először vágjuk négyfelé a paprikákat, majd magozzuk ki őket. Csíkozzuk fel a húsukat. Hámozzuk meg a hagymát, majd aprítsuk fel a baconnel együtt.


Fűzzük ki a pennét a csomagoláson megadott utasítások szerint forrásban lévő, sós vízben.


Forrósítsuk fel az olajat, majd dobjuk rá a hagymát, valamint a bacont, majd pirítsuk őket addig, amíg azok aranyszínűvé nem válnak. Keverjük hozzá a paprikacsíkokat is a paradicsompürével együtt, majd megközelítőleg további 3 percig főzzük őket együtt.

hirdetes


Ahogy letelt a már említett pár perc, akkor öntsük hozzá a tejszínt is, majd nagyobb lángon 3 – 5 percig forraljuk ételünket. Ezt követően húzzuk le a tűzről, ízesítsük azt sóval, illetve borssal ízlésünk szerint. A legvégén keverjük ragunkhoz a vágott petrezselymet, illetve forgassuk hozzá a leszűrt tésztát.


Cukkinis-gombás fasírt zabpehellyel


Hozzávalók


-    15 dkg gomba
-    1 db cukkini
-    1,5 dl tej
-    1 db zsemle
-    2 evőkanál zabpehely
-    1 gerezd fokhagyma

hirdetes
-    2 db tojás
-    1 csokor kapor
-    1 csokor petrezselyem
-    só, bors ízlés szerint
-    olaj


A fasírt elkészítéséhez először mosd meg a cukkinit, majd héjastól reszeld azt le. Hintsd meg egy kisebb mennyiségű sóval, majd hagyd állni nagyjából 20 percig. Közben reszeld le a gombát is a reszelő durvább részén, valamint áztasd a zsemlét a tejbe.


Ahogy letelt a 20 perc, a levet eresztett cukkinit nyomkodd ki, majd keverd össze a gombával – add hozzá a tojásokat, illetve a kinyomkodott zsemlét, az apróra reszelt fokhagyma, valamint az aprított petrezselyem, kapor társaságában. Ízesíts borssal ízlés szerint, majd dolgozd össze az egészet alaposan. Készíts belőle nedves kézzel pogácsákat.

 

Amennyiben érdekel receptünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Hortobágy

Hortobágy: Magyarország egyik legszebb vidéke, a nagy magyar Alföld szerves része. A Hortobágy... Tovább

Anjou ház

Anjou ház: Az Anjou-ház mindig a Franciaország északnyugati részén elterülő Anjou... Tovább

Tovább a lexikonra