Fontos, hogy a nyári hőségben könnyed ételeket fogyasszunk nem csak ebédre, de vacsorára is. Mostani cikkünkben 4 olyan ételt mutatunk be Nektek, amiket akár már fél óra alatt elkészíthettek – a legegyszerűbb módokon. Ezeket a recepteket Neked is érdemes lesz még a nyáron kipróbálnod!
Tejszínes lecsós penne
Hozzávalók
- 40 dkg penne
- 10 dkg bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl cukrozatlan habtejszín
- fél csokor petrezselyem
- 1 teáskanál paradicsompüré
- só, bors ízlés szerint
Ételünk elkészítéséhez először vágjuk négyfelé a paprikákat, majd magozzuk ki őket. Csíkozzuk fel a húsukat. Hámozzuk meg a hagymát, majd aprítsuk fel a baconnel együtt.
Fűzzük ki a pennét a csomagoláson megadott utasítások szerint forrásban lévő, sós vízben.
Forrósítsuk fel az olajat, majd dobjuk rá a hagymát, valamint a bacont, majd pirítsuk őket addig, amíg azok aranyszínűvé nem válnak. Keverjük hozzá a paprikacsíkokat is a paradicsompürével együtt, majd megközelítőleg további 3 percig főzzük őket együtt.
Ahogy letelt a már említett pár perc, akkor öntsük hozzá a tejszínt is, majd nagyobb lángon 3 – 5 percig forraljuk ételünket. Ezt követően húzzuk le a tűzről, ízesítsük azt sóval, illetve borssal ízlésünk szerint. A legvégén keverjük ragunkhoz a vágott petrezselymet, illetve forgassuk hozzá a leszűrt tésztát.
Cukkinis-gombás fasírt zabpehellyel
Hozzávalók
- 15 dkg gomba
- 1 db cukkini
- 1,5 dl tej
- 1 db zsemle
- 2 evőkanál zabpehely
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
- olaj
A fasírt elkészítéséhez először mosd meg a cukkinit, majd héjastól reszeld azt le. Hintsd meg egy kisebb mennyiségű sóval, majd hagyd állni nagyjából 20 percig. Közben reszeld le a gombát is a reszelő durvább részén, valamint áztasd a zsemlét a tejbe.
Ahogy letelt a 20 perc, a levet eresztett cukkinit nyomkodd ki, majd keverd össze a gombával – add hozzá a tojásokat, illetve a kinyomkodott zsemlét, az apróra reszelt fokhagyma, valamint az aprított petrezselyem, kapor társaságában. Ízesíts borssal ízlés szerint, majd dolgozd össze az egészet alaposan. Készíts belőle nedves kézzel pogácsákat.