hirdetes

4 szuper, könnyű vacsora a nyári időszakra, akár már fél óra alatt

TK
Tejszínes lecsós penne

Forrósítsd fel az olajat, majd, ha már elég forró, óvatosan helyezd bele a már megformált pogácsákat – süsd őket világosbarnára. A kész darabokat helyezd papírtörlőre. Melegen és hidegen fogyasztva is isteni.


Paradicsomos tészta

Hozzávalók


-    30 dkg penne tészta
-    5 db paradicsom
-    3 gerezd fokhagyma
-    14 dkg sűrített paradicsom
-    2 evőkanál olívaolaj
-    8 dkg mozzarella
-    12 dkg sajt
-    1 csokor petrezselyem
-    1 csokor friss bazsalikom
-    só, bors ízlés szerint


Először főzzük ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint forrásban lévő, sós vízben – ezután szűrjük le, majd helyezzük vissza a fazékba, hogy melegen tartsuk.


Kockázzuk fel a paradicsomot, majd zúzzuk össze a fokhagymát – pirítsuk meg őket az olívaolajon, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomlevet is. Ízesítsük sóval, borssal, majd adjuk hozzá a már feldarabolt mozzarellát is. Tépkedjünk bele friss bazsalikomleveleket, majd főzzük össze ételünket.

hirdetes


Ezután keverjük hozzá tésztánkat is a paradicsomos-mozzarellás szósszal, majd tegyük egy tűzálló tálba. Ételünket szórjuk meg bőven reszelt sajttal, majd helyezzük az előmelegített 180 fokos sütőbe. Akkor lesz majd kész, ha a sajt már megolvadt a tetején. 


Érdemes petrezselyemmel megszórva tálalni.


Gombás-cukkinis palacsinta


Hozzávalók


-    2 evőkanál csiperkegomba
-    2 evőkanál cukkini
-    2 db tojás
-    2 evőkanál liszt
-    1 dl tej
-    1 teáskanálnyi olaj
-    ásványvíz

hirdetes
-    kapor
-    petrezselyemzöld
-    só ízlés szerint


Palacsintánk elkészítéséhez reszeljük le a gombát és a cukkinit. Utóbbit sózzuk meg és hagyjuk állni nagyjából 5 – 10 percet.


Keverjük habosra a tojásokat, majd adjuk hozzá a lisztet – dolgozzuk össze őket csomómentesre. Nyomkodjuk ki a cukkinit, valamint a reszelt gombával együtt tegyük hozzá a masszához. Keverjük hozzá az aprított fűszereket is, majd keverjük össze őket jól. Hígítsuk egy picit tésztánkat az ásványvízzel, illetve a tejjel, majd keverjük hozzá az olajat is.


A szokásos módon, olajon süssük ki palacsintáinkat. Ízlés szerint akár sajttal, fokhagymás tejföllel vagy körözöttel is fogyaszthatjuk ételünket.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bánáti bazsarózsa

Bánáti bazsarózsa:  nemzeti értékünk. A bánáti bazsarózsa vagy bánsági bazsarózsa... Tovább

A pogány madonna

  Az egyik leghíresebb magyar filmről van szó. A Pogány Madonna 1980-ban forgatott,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia