Forrósítsd fel az olajat, majd, ha már elég forró, óvatosan helyezd bele a már megformált pogácsákat – süsd őket világosbarnára. A kész darabokat helyezd papírtörlőre. Melegen és hidegen fogyasztva is isteni.
Paradicsomos tészta
Hozzávalók
- 30 dkg penne tészta
- 5 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 14 dkg sűrített paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 8 dkg mozzarella
- 12 dkg sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
- só, bors ízlés szerint
Először főzzük ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint forrásban lévő, sós vízben – ezután szűrjük le, majd helyezzük vissza a fazékba, hogy melegen tartsuk.
Kockázzuk fel a paradicsomot, majd zúzzuk össze a fokhagymát – pirítsuk meg őket az olívaolajon, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomlevet is. Ízesítsük sóval, borssal, majd adjuk hozzá a már feldarabolt mozzarellát is. Tépkedjünk bele friss bazsalikomleveleket, majd főzzük össze ételünket.
Ezután keverjük hozzá tésztánkat is a paradicsomos-mozzarellás szósszal, majd tegyük egy tűzálló tálba. Ételünket szórjuk meg bőven reszelt sajttal, majd helyezzük az előmelegített 180 fokos sütőbe. Akkor lesz majd kész, ha a sajt már megolvadt a tetején.
Érdemes petrezselyemmel megszórva tálalni.
Gombás-cukkinis palacsinta
Hozzávalók
- 2 evőkanál csiperkegomba
- 2 evőkanál cukkini
- 2 db tojás
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 1 teáskanálnyi olaj
- ásványvíz
- petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
Palacsintánk elkészítéséhez reszeljük le a gombát és a cukkinit. Utóbbit sózzuk meg és hagyjuk állni nagyjából 5 – 10 percet.
Keverjük habosra a tojásokat, majd adjuk hozzá a lisztet – dolgozzuk össze őket csomómentesre. Nyomkodjuk ki a cukkinit, valamint a reszelt gombával együtt tegyük hozzá a masszához. Keverjük hozzá az aprított fűszereket is, majd keverjük össze őket jól. Hígítsuk egy picit tésztánkat az ásványvízzel, illetve a tejjel, majd keverjük hozzá az olajat is.
A szokásos módon, olajon süssük ki palacsintáinkat. Ízlés szerint akár sajttal, fokhagymás tejföllel vagy körözöttel is fogyaszthatjuk ételünket.