Lélekmelengető levesek a hidegebb napokra – készítsd el őket egyszerűen és gyorsan!

TK

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az őszi időszakkal végre megérkezett a sokak által már várva várt meleg levesek ideje! Hiszen mi lenne jobb, mint egy meleg levessel bekuporodni az őszi kuckónkba és megnézni az egyik kedvenc filmünket, miközben a kinti táj egyre színesebbé válik? Mostani cikkünkben szuperegyszerű, gyors, de annál finomabb ételeket mutatok – ezeket érdemes a hónapban Nektek is elkészíteni!

Citromos birsalmakrémleves


Hozzávalók (4 adag)


-    2 darab citrom
-    1 kg birsalma
-    150 ml habtejszín
-    2 dl fehérbor
-    80 gramm cukor vagy édesítő
-    1,5 darab fahéjrúd darabokra törve
-    2 deci víz


Isteni levesünkhöz először hámozzuk meg a birsalmát, majd magozzuk őket ki – végül daraboljuk fel gyümölcsünket. 


Törjük össze a fahéjrudat, majd vegyítve a citrom reszelt agy darabolt héjával vegyítve helyezzük keverékünket egy teatojásba.

Figyeljünk ugyanakkor oda, hogy citrom héjának fehér részéből minél kevesebb kerüljön bele a tojásba. Ehhez érdemes óvatosan leszelni a sárga részeket a citromról egy kés segítségével.


Facsarjuk ki ezután a citromok levét, majd azt öntsük rá a birskockákra, adjuk hozzájuk a cukrot vagy édesítőt, a fehérbort, a teatojást, majd öntsük fel edényünket annyi vízzel, hogy az ellepje a gyümölcsöket.

hirdetes


Nagyjából 15 – 20 percig főzzük levesalapunkat, ennyi idő alatt meg kell puhulnia a gyümölcsnek.


Amikor a birskockák már puhák, akkor egy botmixer segítségével törjük össze azokat. Önstük hozzá a tejszínt, 2 deciliter vizet, majd forraljuk össze levesünket. 


Ahogy elkészült ételünk, azt fahéjjal tálaljuk.


Tejszínes sütőtökkrémleves gyömbérrel

Hozzávalók (6 adag)


-    1 kg sütőtök

hirdetes
-    2 dl főzőtejszín
-    2 darab sárgarépa
-    5 dl zöldség alaplé
-    2 evőkanál méz
-    1 darab póréhagyma
-    2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
-    1 csipet szerecsendió
-    1 csipet fehérbors
-    só, gyömbér ízlés szerint


Levesünk elkészítéséhez először a zsiradékon dinszteljük meg a már felkarikázott póréhagymát, majd erre dobjuk rá a már meghámozott és felkockázott répát és sütőtököt. Forgassuk őket össze. Csurgassuk rájuk a mézet, majd szórjuk rá a már őrölt, vagy frissen leszerelt gyömbért – pirítsuk össze őket állandó keverés mellett, mindössze egy – két perc alatt.

 

Cikkünk még nem ért véget! Ha érdekel a recept folytatása, illetve a másik két isteni levesre is kiváncsi vagy, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Soproni borvidék

Soproni borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. A Soproni borvidék Magyarország egyik... Tovább

Aranybulla

Aranybulla: az egyik legismertebb magyar törvénygyűjtemény. Az Aranybulla szűkebb értelemben a... Tovább

Tovább a lexikonra