10 tradícionális magyar étel

SZ.F.

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A magyar konyha híres szeretettel készült, laktató ételeiről, ezért nem csoda, ha a magyarok, vagy akár az ide látogató külföldiek hamar elkezdik hiányolni, ha elhagyják az országot. A levesektől a desszertekig összeszedtük az ország legkedveltebb hagyományos ételeit.

Számomra ezek az ételek sokkal többet jelentenek, mint egyszerű ételek. Mindegyikhez tudok kötni olyan emléket, ami nagyon kedves. Ezek az emlékek egészen kicsi koromból (is) származnak, abból az időkből, amikor például először kóstoltatták meg velem a krumplifőzeléket. Azt sem felejtem el, amikor karácsonykor leült az egész család az ebédlőasztalhoz, anyukám pedig hozta a frissen elkészített halászlevet.

A nyár nálunk nem létezik lángos nélkül, és most már szerencsére mi magunk is el tudjuk készíteni, de hány, meg hány emlékem van a Balatonról és a lángosról…el se tudom mondani nektek. Ezek az ételek valóban sokkal többek, mint átlagos ételek, remélem, hogy bennetek is kellemes emlékeket ébresztenek majd! Olyan tradicionális ételeket mutatok nektek, amik minden magyart az otthonra emlékeztetnek, mindegy, hogy külföldön élsz, vagy itthon, ezeket az ételeket biztosan szeretted, és szereted, amíg élsz!

hirdetes

Gyümölcsleves

A meleg nyári napok népszerű fogása leggyakrabban meggyből készül. Bár mindenkinek megvan a saját maga receptje, a legtöbben tipikusan magyar gyümölcsök találhatóak. Az előételként és desszertként egyaránt fogyasztható ételhez adhatunk tejfölt, tejszínt vagy akár bort is ízlés szerint.

Töltött káposzta

A káposztalevélbe göngyölt hús, rizs és fűszerek mindenkiben felidézik a nagymama konyháját. Ahány család, annyiféle recept létezik, ami általában generációról generációra öröklődik. Az ételt leginkább a hidegebb téli napokon élvezik a legtöbben.

hirdetes

Gulyásleves

Magyarország nemzeti ételeként nem csoda, hogy akár egy kanál finom gulyás minden magyarnak eszébe juttatja otthonát. A recept sokat változott az idők során, de a paprikával fűszerezett, általában marhából készült gulyás továbbra is Magyarország legnépszerűbb fogása. A következő oldalon folytatom, lapozz egyet, megéri! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar

Szótár

Mi a tömítőanyag?

A tömítőfelületek között elhelyezett tömítések, tömítőanyagok, fő feladata a tömítő... Tovább

Nemzeti érékek

Nemzeti érékek: magyarságunk legnagyobb büszkeségei. Azok a dolgok, helyek, személyek, melyek... Tovább

Tovább a lexikonra