Halászlé
Ez a szintén kedvelt hagyományos leves általában pontyból, csukából vagy harcsából készül, paprikás alappal. Az otthonok és éttermek népszerű fogása a legjobb mód arra, hogy élvezhessük a friss fogásokat a Dunából vagy a Tiszából. Hagyományosan bográcsban készül nyílt láng felett, paprikás és zöldséges alaplével és a friss hallal. A vízparton főzve igazi autentikus élményben lehet részünk. Egyszerű, hagyományos, fűszeres; az ételt méltán tartják Magyarország ízének.
Paprikás
A paprika a magyar konyha egyik alappillére és az ételek egyik legfontosabb hozzávalója. A csirkéből, harcsából vagy gombából készült étel alapját a krémesen sűrű paprikás szósz képezi, amihez általában nokedlit szoktak készíteni.
Lángos
Az olajban kisütött, fokhagymával és tejföllel megkent, sajttal megszórt tészta Magyarország legnépszerűbb utcai étele. Sokféle feltéttel lehet kapni, de az előbbiek kombinációja a legnépszerűbb, ami minden magyar emberben az otthont idézi fel.
Főzelékek
A lencsétől elkezdve, a zöldbabon át a káposztáig, a főzelék egy igazán sokoldalú és egészséges étel. Érdekessége, hogy mivel se nem pörkölt, se nem leves ezért az angol nyelvben nincs megfelelője a “főzelék” szónak. Az ország számos részén működnek olyan éttermek, amelyek külön a főzelékfélékre szakosodtak.
Krémes
A ropogósra sült leveles tészta és vaníliás krém ínycsiklandó kombinációja országszerte az egyik legkedveltebb desszert. Szinte bármelyik pékségben megtalálhatjuk ezt a népszerű süteményt, amit legtöbben egy csésze forró kávé mellett élveznek.
Mákos tészta
A mák a magyar konyha egyik népszerű eleme és sok hagyományos étel alapját képezi. Az őrölt mákot cukorral keverik, majd a tésztára szórják. Az egyszerűen beszerezhető hozzávalók miatt gyakran része a magyar emberek ebédjének, hiszen nemcsak egyszerű, de bárhol és bármikor élvezhető.
Somlói galuska
Csokoládés vagy diós piskóta, tejszínhab, rumos mazsola, csokoládészósz, rétegezve – ezek és sok más ínycsiklandóan édes hozzávaló alkotják a Magyarország kedvenc desszertjének tartott ételt. Sokan sokféle stílusban készítik el, a laktató házitól az kifinomult éttermi változatig a receptnek sokféle variációja létezik, de az eredmény szinte minden esetben ugyanolyan kellemes, krémes és kényeztető. Az eredeti, letisztultabb recept szinte minden magyarnak eszébe juttatja a hazai konyhát.