Szuper, egyszerű mentás receptek – ezek biztosan Téged is fel fognak majd frissíteni

TK

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A meleg napokon, főleg a nyári időszakban mindenkinek jól esik a frissesség – erre pedig mi lenne alkalmasabb alapanyag, mint a menta? Ezt a frissítő növényt ugyanakkor nem csak limonádék kapcsán használhatod fel konyhádban – most szuper ötleteket mutatunk, hogyan építsd bele étrendedbe!

Villámgyors joghurtleves főzés nélkül


Hozzávalók:


-    500 gramm görög joghurt
-    40 gramm dió
-    1 db kígyóuborka
-    1 marék mazsola
-    1 kávéskanál só
-    2 gerezd fokhagyma
-    5 db jégkocka
-    1 csokor menta
-    2 kávéskanál kurkuma
-    bors ízlés szerint


A joghurtleves elkészítéséhez először pirítsuk meg a diót egy száraz serpenyőben – akkor fejezzük majd be a folyamatot, amikor az már illatozni kezd. Ekkor aprítsuk durvára. Eközben áztassuk a mazsolát nagyjából negyedórára hideg vízbe.


Miközben a mazsola ázik, tisztítsuk meg a kígyóuborkát, majd vágjuk félbe – egy kisebb kanállal kaparjuk ki a magházat, majd reszeljük le a zöldséget.


Helyezzük egy turmixgépbe a reszelt uborka felét, a pirított dió felét, a joghurtot, a fokhagymát, illetve a zöldfűszereket és a jeget. Pürésítsük az egészet addig, amíg az sűrű és krémes nem lesz.

hirdetes


Amikor még megfelelően krémes leves alapunk, akkor adjuk hozzá a maradék uborkát, majd ízlés szerint adhatunk még hozzá sót és borsot. Szűrjük át a mazsolát, majd keverjük levesünkhöz.


Tálaláskor szórjuk még meg ételünket a maradék dióval.


Citromos csirkecombok grillezett cukkini-salátával


Hozzávalók


A csirkecombhoz


-    4 db csirke alsócomb
-    1 citromból nyert citromlé
-    3 evőkanál olívaolaj
-    chilipehely ízlés szerint
-    oregánó, só, bors ízlés szerint


A körethez


-    5 dkg mandulapehely
-    1 közepes darab cukkini
-    1 evőkanál olívaolaj

hirdetes
-    1 db gránátalma
-    25 dkg barnarizs
-    10 dkg feta sajt
-    fél csokor petrezselyem
-    fél csokor menta
-    5 dl víz


Először a csirkecombot fogjuk elkészíteni – ehhez mossuk meg a húst, majd fűszerezzük azt be sóval, borssal, szórjunk rá oregánót, valamint chilit.


Ahogy befűszereztük a husit, akkor tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsoljuk meg őket az olívaolajjal, majd fedjük be őket fóliával. 200 fokon, nagyjából 25 perc alatt süssük meg ételünket.

 

Amennyiben érdekel receptünk, illetve cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Mátraszentimre

Mátraszentimre: Legnagyobb hegységünk, a Mátra egyik legnagyobb településéről van szó... Tovább

Kovács Katalin

Kovács Katalin: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. A maga idejében kajakkirálynőnek... Tovább

Tovább a lexikonra