A 25 perc leteltével vegyük le a fóliát, majd locsoljuk meg a húsokat citromlével – helyezzük őket vissza a sütőbe, majd addig süssük, még aranybarna nem lesz.
A körethez karikázzuk fel a cukkinit, majd hevítsünk olajat egy grillserpenyőbe – grillezük meg őket, majd, ha kész ízesítsük zöldségdarabjainkat sóval, borssal.
Főzzük ki a rizst bő, sós vízben, majd szűrjük le.
Válasszunk ki egy nagyobb tálat, majd helyezzük annak aljára a rizst – erre jöhet a grillezett cukkini, majd a csirkecombok.
Szórjuk meg ételünket mandulával, gránátalmamaggal, helyezzünk rá még morzsolt fetát, illetve aprított mentát a frissesség érdekében – ezután jöhet rá a petrezselyem.
Egyszerű mentás csicseriborsó-saláta
Hozzávalók
- 300 gramm zöldbab
- 265 gramm csicseriborsó (konzerv)
- 1 darab lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab citrom
- 1 csokor menta
- 20 gramm gyömbér
- 1 csipet cukor
- fekete bors, só ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj
Salátánk elkészítéséhez először vágjuk nagyon apró darabokra a fokhagymát, majd egy kevés olívaolajon süssük őket üvegesre – ezután hagyjuk, ahogy kihűl. Hámozzuk meg a gyömbért, majd azt is vágjuk vékonyabb szeletekre, majd keskeny csíkokra.
Öntsük le a csicseriborsóról a folyadékot, majd mossuk meg azt hideg vízzel – várjuk meg, még lecsöpög. Addig csavarjuk ki a citrom levét, majd adjuk a fokhagymás olajhoz a gyömbért, a csicseriborsót, nagyjából 3 evőkanál citromlevet, illetve 4 evőkanál enyhe olívaolajat.
Ízesítsük ételünket sóval, borssal, majd egy csipet cukorral – dolgozzuk össze salátánkat jól, majd hűvös helyen hagyjuk, hogy 2 órán át álljon.
Tisztítsuk meg a zöldbabot, vágjuk fel őket 3 – 4 centiméteres darabokra, majd forró, sós vízben főzzük őket 6 – 8 percig. Öntsük el róla a vize, majd dobjuk őket jeges vízbe – ahogy lehűltek, alaposan várjuk meg, még lecsöpög babunk.
Tálalás előtt vágjuk fel a lila hagymát is csíkoka, majd magozzuk ki a paradicsomot – vágjuk húsát is fel. Mossuk meg a mentát, majd csipegessünk le a levelekből, aprítsuk azokat fel.
Kavarjunk össze minden már felsorolt előkészített hozzávalót, majd friss fehér kenyérrel tálaljuk ételünket.